Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
spreuken dieet

Dankzij deze 6 motiverende spreuken krijgt je dieet 100 % slaagkans

Spreuken, citaten en gezegden kunnen je zowat overal bij ondersteunen, maar vooral als het gaat om een geslaagd dieet. Dit zijn onze favorieten:

1. Een goede gezondheid is de grondslag voor elke vorm van geluk

Oké, dit is misschien een gesofistikeerde verpakking voor de aloude tegeltjeswijsheid van 'als we maar gezond zijn'... maar zo is het maar net! Je kan niet met je hand op je hart zeggen dat je met plezier ouder wordt als je weet dat je ongezond leeft. Overgewicht is 1 van de grootste bedreigingen voor een lang leven en een sterke gezondheid.

2. Small steps every day

Je denkt misschien dat het allemaal veel te traag gaat, maar elk klein stapje naar een betere gezondheid dat je vandaag zet, wordt groter in het geheel. Continuïteit en regelmaat zijn het allerbelangrijkst. Blijf 's ochtends twee kopjes groene SkinnyLove drinken, en na de middag twee gele. Zo kom je aan je dagelijkse dosis van 750 ml, die je naar hartenlust kan aanvullen door water of gemberthee.

3. Je bent er nog niet. Maar je bent al veel dichterbij dan gisteren

Klopt als een bus! Daar antwoorden wij op met wel 2 andere klassieke spreuken. Geduld is een schone deugd, en ja: geduld wordt beloond! Je inspanningen zullen inderdaad vroeger of later vruchten afwerpen

4. Onthoud altijd waarom je begonnen bent

Als je alles wil opgeven, er de brui aan geven, heel luid 'foert' wil roepen... kijk dan terug naar die ene onvergeeflijke, foeilelijke foto van jezelf met al die extra kilootjes... die het balletje aan het rollen heeft gebracht. Je wil nooit meer terug naar die vermoeide, loodzware versie van jezelf.

5. Maak van een mindere dag geen slechte week

Ook deze spreekt voor zich. Iedereen heeft weleens een 'oeps-dag'. Die hele reep chocolade ging er zo maar ineens in, op een onbewaakt moment, en ook die chips en tiramisu? Geen nood, de hele week ligt nog blank voor je, om te vullen met gezonde snacks en op en top evenwichtige voeding.

6. If you bite it, write it

Dit citaat klinkt veel vlotter in de taal van Shakespeare, dus houden we het maar zo. Onderzoek tijdens 'n dieet
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"