Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
biologische voeding beter voor het immuunsysteem

Is biologische voeding beter voor je immuunsysteem?

Natuurlijk, duurzaam, vers en gezond zijn allemaal termen die automatisch geassocieerd worden met biologische voeding. Stuk voor stuk positieve adjectieven, maar zijn ze ook daadwerkelijk van toepassing op alle biologische voedingsmiddelen die je in de rekken terugvindt? En is biologische voeding beter voor je immuunsysteem?

Wat is biologische voeding?

biologische voeding beter voor je immuunsysteem 'Bio' betekent letterlijk 'leven'. Biologische voeding is rechtstreeks afkomstig uit de natuur en dus de perfecte verwezenlijking van het leven op onze aarde. Moeder natuur, die mag je op alle vlakken enorm dankbaar zijn. De kracht van de ingrediënten is ontegensprekelijk pure magie. Biologische voeding is vandaag verder voornamelijk een verzamelnaam voor de landbouwmethoden die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van milieu, natuur en landschap. Het zijn dus productiemethoden die respect tonen voor deze drie factoren én voor de bio-boer achter het product die een eerlijke prijs krijgt voor zijn harde werk.

De kracht van de ingrediënten

voedingsmiddelen voor een betere weerstand We vermeldden hierboven al even de kracht van de ingrediënten. Dat het belangrijk is om te weten wat je eet, daar kan je zeker van zijn. Toch is niet alle biologische voeding automatisch gezond. Heel veel voedingsproducten zitten vol suikers en vetten. De biologische voeding waar je voor moet kiezen om gezond te zijn en op gewicht te blijven? Dat zijn pure groenten en fruit, aangevuld met granen, pseudogranen en zaden. Deze voedingsmiddelen zullen je die magische kracht van de ingrediënten écht doen ervaren. Dat is onder andere waarom SkinnyLove uitsluitend met natuurlijke ingrediënten werkt. Je kan er zeker van zijn dat ál die ingrediënten een positieve impact op je lichaam hebben en dat je er niet dik van wordt. Of het nu gaat over onze SkinnyLove spreads, de SkinnyLove bars, SkinnyLove zelf of de meest recente toevoeging de XYZ-booster: dankzij elk product kan je de kracht van de ingrediënten zelf ervaren.

Effect van biologische voeding op je immuunsysteem

biologische voeding beter voor je immuunsysteem Dat biologische voeding gezond kan zijn, daar bestaat dus geen twijfel over. Maar is biologische voeding beter voor je immuunsysteem? Aangezien deze voedingsmiddelen alleen maar de kracht van moeder natuur bevatten, kunnen ze jouw lichaam alleen maar gezonder maken. Wat natuurlijk niet wil zeggen, dat wie voor biologische producten kiest nooit ziek gaat worden. Er bestaan heel wat virussen en bacteriën waar ons immuunsysteem nog niet mee bekend is. Daardoor kunnen bepaalde nieuwe virussen ons heel ziek maken. Eens je lichaam een keer in contact is gekomen met dit virus, zal het automatisch een soort extra beschermingsschild opbouwen voor een volgende keer wanneer je met dat virus in contact komt. Biologische voedingsmiddelen zijn dus geen garantie dat je nooit ziek wordt, maar ze kunnen je wel zeker helpen om gezonder te worden én dus lichamelijk sterker. Dat op zich brengt al een sterker immuunsysteem met zich mee. Het proberen waard dus!

Lees ook: Dit is het gezond boodschappenlijstje dat je nodig hebt de komende weken!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"