Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kastanjes gezond

Kastanjes eten en kilo's kwijtspelen? Het kan!

Kastanjes horen bij de familie van de noten, maar er is één groot verschil met de andere varianten: ze bevatten heel wat minder vet en zijn daardoor geschikt voor wie wat kilo's wil kwijtspelen. Dat horen wij maar al te graag. Dit is waarom ze zo gezond zijn voor je lichaam!

1. Verbetering van de weerstand

De kastanje is de enige noot die veel vitamine C bevat. Bovendien zitten er niet alleen veel minder vetten, maar ook veel minder calorieën in deze variant. Aangezien er vitamine C inzit, is deze noot beter dan elke andere noot om jouw weerstand en immuunsysteem te verbeteren. Dat helpt om ziekten en andere gezondheidsproblemen tegen te gaan.

2. Gewichtsverlies

verschil tussen bruin en wit vet Kastanjes bevatten complexe koolhydraten. Je leest het goed: de koolhydraten die je extra veel energie geven en ervoor zorgen dat je niet te dik wordt, mits je ze met mate eet. Deze zorgen voor een verzadigd gevoel op langere termijn, zodat je minder snel geneigd bent om naar snacks te grijpen. Een goede optie voor wie een paar kilo's wil kwijtspelen of voor wie op gewicht wil blijven. Toch nog zin in iets? Kies dan voor een verstandige snackoptie zoals de Craving killer die jou lange tijd voldaan houdt.

3. Goed voor de zwangerschap

Het foliumzuur dat in kastanjes zit is een vitamine B-complex dat bijdraagt aan het verminderen van de kans op aangeboren afwijkingen bij pasgeboren baby's. Verder stimuleert het een gezonde celgroei en de vorming van gezond weefsel.

4. Gezonde tanden

Ze bieden bescherming tegen het type tandvleesontsteking waardoor je tanden of kiezen kunnen uitvallen. Voorlopig wordt er volop onderzoek gedaan naar welk bestanddeel dit effect net bewerkstelligt.

5. Bevordert spijsvertering

minder vlees eten De vezels die in de kastanjes aanwezig zijn kunnen de spijsvertering vlotter laten verlopen. Ook dat heeft een positief effect op het gewichtsverlies, zoals bij puntje drie werd verduidelijkt. Ben je geen fan van de pure kastanjesmaak? Probeer dan eens de bio crackers met kastanjesmaak. Dezelfde voordelen, met een andere bite! Ideaal als lunch of snack. Gezonder dan noten en het doet ons ook nog eens kilo's verliezen? Kom maar hier met die kastanjes!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo