Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
keelpijn remedies

Keelpijn? Deze ongewone remedies werken snel

Als je je ziek voelt moet je naar de dokter, maar als het enkel keelpijn is, kan je de 3 volgende remedies uitproberen:

1. De schreeuw van de leeuw

Voor deze tip zijn we de mosterd gaan halen bij de yogaleer. Wist je dat je met de juiste oefeningen je gezicht jong kan houden en kwaaltjes kan oplossen? Kniel voor deze pose op je knieën neer en plant je handen stevig op die plek neer. Leun iets naar voren, zet je ogen en je mond wagenwijd open, adem diep en geef nu je beste leeuwenbrul ten beste. Het maakt niet uit of je er belachelijk uitziet; je doet dit voor je gezondheid. Dit korte brullen schuurt en reinigt je keel. Herhaal het enkele keren per dag voor maximaal effect.

keelpijn remedies

2. Pikant pepertje erbij

Iets pittiger dan normaal eten helpt om de pijn in je keel te verzachten. Een paar druppeltjes hete saus of een klein stukje cayennepeper zijn al genoeg. Nog een pluspunt van dit wondermiddeltje? Het helpt ook om een verstopte neus weer open te krijgen.

3. Spelletje yin/yang

Volgens de Chinese voedingsleer heb je als mens zowel verkoelende als verwarmende voeding nodig om optimaal te kunnen functioneren. Zo blijven je uitersten, yin en yang, in balans. Net als je keelpijn hebt is het goed om zowel met koude als warmte te spelen. Het is namelijk net zo goed om op ijsklontjes te sabbelen (of te smullen van een suikervrij waterijsje) als dat je verwarmende specerijen drinkt zoals kaneel en gember. Alain Indria (creator van onder meer SkinnyLove) drinkt in de Alpen graag wat hij noemt een 'gletsjershotje': een sterke scheut gemberthee. Daar krijgt hij het gloeiend warm van voor hij de pistes naar beneden glijdt. De gember in deze thee warmt je lichaam op, terwijl de tijm en salie de luchtwegen openzetten. Ze geven je een fris gevoel in je keel, net als bij keelpastilles, maar dan nog wat straffer.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"