Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kiezen duurzaam

Kiezen voor duurzaam? Op deze originele manieren wordt het kinderspel

We twijfelen er niet aan: als verwoede lezer van deze blog heb je vast interesse om voor bio en duurzaam te kiezen. Maar net zoals bij elke discipline in het leven, is het goed om je kennis steeds een beetje verder bij te schaven. Of het nu gaat om gezond eten, beweging of het klimaat: er doen zich altijd onverwachte, slimme ideeën voor. Ben jij zeker dat je de onderstaande 2 al helemaal toepast? Veel lees -(en doe-)plezier!

1. Duurzaam kiezen = 50% vervoer

Op vlak van vervoer gedragen we ons typisch als gewoontedieren: op vakantie gaan we met het vliegtuig, naar het werk met de auto… Jammer hoor, want als je er goed over na denkt is vervoer (en grondstoffen) zowat de helft van het klimaatprobleem. Hoe kan je nu op een slimme manier je steentje bijdragen? Wel, door voor elke verplaatsing het beste transportmiddel uit te dokteren! Voor veel verplaatsingen waar je misschien zonder al te veel nadenken de auto voor neemt, kan je vaak ook het openbaar vervoer of de fiets nemen. Bij SkinnyLove zijn we helemaal fan van de fietsostrade, en nemen we de elektrische fiets (niet zo ecologisch, zeg je, want er komt een stopcontact aan te pas? Dat valt best mee, want met 1 keertje opladen fiets je gemiddeld al 1 week vlot naar kantoor!) En wat dat reizen betreft: denk eens na over alternatieven. Veel mensen komen toch altijd weer bij de auto uit omwille van de bagage. Maar als je slim pakt, kan je best met de trein naar zee. Kids vinden het stukken leuker om daarna met de kusttram te reizen! En voor die verre reis? Het is niet altijd goedkoper (noch sneller), maar voor de romantiek zou je minstens 1 x in het leven een lange bootreis moeten maken!

2. Doe (het huishouden) als oma

Natuurlijk hebben we alle comfort in huis, en dat mag ook. Maar heb je oma (of je eigen mama) al 's ondervraagd over hoe het er pakweg 40 of 50 jaar geleden aan toe ging? Alleszins trager, maar ook veel ecologischer! Als je echt een hart hebt voor het klimaat, doe je er goed aan om opnieuw wat vaker de waslijn uit te hangen, of gezellig samen de afwas te doen na een heerlijk etentje. Op zo'n moment kan je ook heerlijk bijpraten. Want hoe vaak zetten we de vaatwasmachine niet aan als ze niet helemaal vol is? Kiezen voor duurzaam staat aan het begin van het 2e decennium van deze eeuw nog in zijn kinderschoenen. Wij zijn best benieuwd welke nieuwe, vindingrijke opties er nog allemaal zullen verschijnen in de komende 10 jaar. Jij ook?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"