Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
koffie adem

Koffie adem? Dit slimme middeltje helpt!

Goed nieuws voor alle fans van koffie; er bestaat een doeltreffend middeltje tegen de gevreesde koffie-adem.

Wat doet koffie met je adem?

De koffie-adem, wie kent hem niet? De meeste van ons zelfs nog van op de schoolbanken. Een welwillende docent probeerde met man en macht de les nog 's uit te leggen. De arme man of vrouw kwam jammer genoeg net uit het lerarenlokaal. En konden wij niet bij de les blijven omwille van de hevige koffie-adem... Maar goed, waar komt die slechte reuk door koffie eigenlijk vandaan? koffie ademVolgens sommige onderzoekers is het wolkje melk in ons kopje Java de grote boosdoener. Melk zorgt voor fermentatie met ruikende adem tot gevolg. Anderen verklaren de slechte adem doordat koffie zorgt voor een zure omgeving in de mond, die bevorderlijk is voor foute bacteriegroei. Nog weer anderen stellen dat bepaalde koffiecomponenten achterblijven in de mond en daar gaan stinken. Een eenduidige verklaring voor slechte adem door koffie is er dus niet. Tandartsen raden aan om je tanden te poetsen, ook al om tandaanslag tegen te gaan en bruine vlekjes te vermijden. Daar is niet altijd tijd of ruimte voor. Gelukkig bestaat er een eenvoudigere oplossing.

Gemberextract

Gemberwortel is een doeltreffend middeltje tegen allerlei kwaaltjes, en het geeft een lekker pittige toets aan drankjes en gerechten. Benieuwd naar de vele gezondheidsvoordelen van deze Aziatische specerij? Dit artikel biedt een mooi overzicht. Nu blijkt dat gember, en dan vooral gemberextract, goed werkt tegen een slechte adem. Extract van gember is rijk aan gingerol. Deze stof vernietigt de zwavelhoudende aminozuren die aan de basis liggen van een slechte adem. Onderzoek wijst een opmerkelijk frissere adem aan bij proefpersonen die een beetje gemberextract innamen na de koffie. Gingerol heeft namelijk de kracht om de langdurige nasmaak bij (sterk aromatisch) eten en drinken te neutraliseren. Uitstekend nieuws dus voor koffieleuten, maar ook voor fabrikanten wereldwijd. Die laatste zijn immers altijd op zoek naar nieuwigheden. Het ziet er naar uit dat er in de toekomst tandpasta's en mondwaters met een nieuwe smaak op de markt komen!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"