Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Kom je bij wanneer je na 8 uur 's avonds nog eet?

Kom je bij wanneer je na 8 uur 's avonds nog eet?

"Nooit meer na 8 uur eten, die kilo's blijven beter hangen!" Je zal het misschien ooit al gehoord hebben. Als je 's avonds laat iets zou eten, zou je dus in principe meer bijkomen dan wanneer je overdag eet. Maar klopt dat wel? 

Neen, daar is helemaal niets van waar. Het gevaar van laat eten is dat je de tijd tussen de lunch en het avondeten opvult met calorierijke snacks. Het is wel zo dat je hersenen 's avonds meer hongersignalen binnen krijgen dan 's morgens vroeg. Daarom heb je na een hele nacht niet te eten 's morgens soms niet zo veel honger. Dan is het op het einde van de dag natuurlijk verleidelijk om wat chips of nootjes te nemen om je honger te stillen. En dat zijn nu juist calorieën  die je moet vermijden. Die bevat trouwens ook alleen maar snelle koolhydraten, daar krijg je alleen maar meer honger van! Het is dus verstandiger om die honger te stillen met wat tomaatjes of een stuk komkommer. Of je kan die honger natuurlijk ook compleet vermijden door onze SkinnyLove bars doorheen de dag te eten of Craving Killer Mix aan je eten toe te voegen.

Lees ook: Gezond afvallen en nooit meer diëten? Zo lukt dat écht

Eten voor de tv

's avond laat etenOok wanneer je wel op een normale tijd gegeten hebt, kan na 8 uur natuurlijk nog altijd de honger toeslaan. Niks mis mee, als je natuurlijk niet aan die zak chips begint. Een keer een beetje chips kan geen kwaad, maar zorg ervoor dat het geen gewoonte wordt. Als je doorheen de dag al je dagelijkse hoeveelheid energie (lees: calorieën) opgenomen hebt, kom je uiteraard bij als je 's avonds nog iets eet. Niet iedereen heeft dagelijks evenveel energie nodig. Bijvoorbeeld als je veel beweegt heb je er meer calorieën nodig en ook mannen gebruiken over het algemeen meer brandstof dan vrouwen. Gemiddeld gaan we uit van 2.000 kilocalorieën (kcal) voor vrouwen en 2.500 kcal voor mannen.

Lees ook: 3 redenen waarom mensen niet of traag afvallen 

Het gevaar schuilt dus niet in het tijdstip van je maaltijd, maar van wát je eet na acht uur.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"