Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
seksleven eten

Koppels met een spannend seksleven eten dit zo vaak ze kunnen

Waarom precies is niet echt duidelijk, maar Amerikaans onderzoek tekende wel een verband op tussen gelukkige koppels en de consumptie van vis. Meer dan 500 paartjes hielden over een lange periode een dagboek bij met hun eetpatroon en hun gewoonten onder de lakens. Wat bleek? Koppels die 2 x per week een zeedier eten, worden vaak binnen het jaar zwanger en klagen zeker niet over de frequentie waarmee ze vrijen.

Gezond over de hele lijn

De onderzoekers bevestigen wat we al langer weten: vette vis als makreel, tonijn, ansjovis en zalm zitten boordevol gezonde Omega-vetten die onze gezondheid ten goede komen. Hoewel er momenteel niet meer dan een indirect bewijs bestaat dat vis en schaaldieren goed zijn voor je libido en vruchtbaarheid, doe je er zeker goed aan om het vaker op het menu te zetten. Het kan goed zijn dat de proefpersonen uit het onderzoek naast het eten van vis, ook gewoon vaker tijd met elkaar doorbrachten dan andere koppels. Maar dan nog is het zeker zo dat je betere seks hebt als je vitaler door het leven stapt, en dat heeft zeker veel te maken met een gezond eetpatroon. In een evenwichtige voeding mogen eiwitten en gezonde vetten naast groenten en fruit in geen geval ontbreken.

Ook voor een gezonde geest

De dagelijkse behoefte aan Omega-vetzuren ligt tussen 600 tot 1000 milligram. Eet je maar 1 x per maand vis? Probeer het op te drijven naar twee keer, tot je klaar bent voor 1, en dan zelfs 2 x per week. Ook pompoenzaadjes, zonnebloempitten en broccoli zijn een goede aanvulling. Nog een leuke bijkomstigheid? Een ander onderzoek toont aan dat de consumptie van Omega-vetten een gunstige invloed heeft op het humeur. Proefpersonen met een hoge concentratie vetzuren in het bloed waren optimistischer, kalmer en ze neigden minder vaak tot depressie. Van duwtje in de rug tot gezondheidsbooster en mogelijk ook een vruchtbaarheidsbevorderaar: redenen in overvloed om vaker vis te eten!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"