Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kaneel slank gezond

4 x de ijzersterke kracht van kaneel, voor een gezond en slank lichaam

Wist jij dat cinnamomum verum (een mooie naam voor kaneel) je kan helpen om slank en gezond te worden? SkinnyLoooooves cinnamon... en we hebben daar 4 overtuigende argumenten voor:

1. Kaneel is ontstekingsremmend

Kaneel is niet alleen lekker, maar zit boordevol krachtige antioxidanten. Die zorgen ervoor dat (chronische) ontstekingen in de kiem worden gesmoord. Zo biedt kaneel bijvoorbeeld verlichting bij gevoelige darmen, griep of een keelontsteking. Wil je graag tips om griep en verkoudheid te voorkomen?

Zo krijgt je verkoudheid geen kans: 4 natuurlijke trucjes.

2. Aanrader voor een gezond gewicht

In combinatie met een gezond dieet helpt deze welriekende specerij om je gewicht onder controle te houden. Kaneel heeft een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel, maar dat niet alleen: het is een heuse vetverbrander en eetlustremmer. Kaneel heeft door zijn geur en smaak iets troostends. Als het buiten koud en guur is, steek dan een kaarsje aan met een geur van appel en kaneel, maak het jezelf gemakkelijk en zet een lekker dampende kop kaneelthee! Omdat kaneel een natuurlijke suikervervanger is, vermijd je zo de drang naar snoepen of een ongezonde eetbui.

3. Kaneel zorgt voor een frisse adem

kaneel slank gezond

Een heerlijk zuiders gerechtje met veel look gegeten? Zuigen op een kaneelstokje zal niet alleen de sterke nasmaak van knoflook neutraliseren, maar ook je slechte adem. Langdurig last van een onfrisse adem? Als je tand-of maagproblemen hebt uitgesloten (waarvoor je toch beter een arts contacteert), kan je een beproefd huismiddeltje uitproberen. Los één theelepel kaneel en één theelepel honing op in een half glas water. Gorgel twee keer per dag met het mengsel. Na een paar dagen ruikt je adem merkbaar aangenamer.

4. Kaneel voorkomt hart-en vaatziekten

Kaneel bevat bestanddelen die een gunstige invloed hebben op het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit heeft alles te maken met een gezonde cholesterolhuishouding, waar kaneel een gunstige invloed op heeft. Amerikanen strooien kaneel in hun koffie en zelfs in wijn, wij gebruiken het vooral rondom kerst. Nu je kennis hebt gemaakt met de belangrijkste gezondheidsvoordelen van dit geurige kruid, heb je er alle reden toe om het hele jaar door te genieten van dit gezonde kruid!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo