Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kruidnagel

Deze specerij werkt als natuurlijk antibioticum

Als we ons kunnen behelpen met natuurlijke middeltjes dan kiezen we daar standaard voor in de plaats van medicijnen. Of het nu gaat over groenten of fruit met een genezend effect op ons lichaam of andere voeding: we staan open voor alles. Wist jij bijvoorbeeld dat kruidnagel hetzelfde werkende effect van een antibioticum heeft?

Wat zijn antibiotica?

kruidnagel Antibiotica zijn geneesmiddelen die slechte bacteriën bestrijden, zodat deze zich niet verder kunnen ontwikkelen. Door deze medicijnen genees je of voorkom je ziektes. Toch is niet iedereen fan van medicijnen en kiezen veel mensen liever voor natuurlijke alternatieven die hetzelfde resultaat opleveren. Gelukkig is het niet moeilijk om deze in de natuur terug te vinden. Een van die natuurlijke alternatieven voor antibiotica is kruidnagel. De specerij heeft een sterke, warme en zoete smaak die bijvoorbeeld in speculaas gebruikt wordt. Kruidnagel wordt meestal niet puur gegeten, vanwege de krachtige smaak. Wel is het ideaal om toe te voegen aan gerechten zoals stoofpotjes of drankjes om te genieten van zijn sterke ontstekingsremmende eigenschappen.

Onstekingsremmend

De belangrijkste werkende stoffen in kruidnagel zijn eugenol en kaemferol. Eugenol remt ontstekingen af en gaat bacteriële infecties en schimmelinfecties tegen. Het is dus het ideale middel om slechte bacteriën te bestrijden en uit het lichaam te jagen. Kaemferol heeft hetzelfde effect en gaat daarnaast ook nog botontkalking of kalknagels tegen. De bestanddelen beschermen dus tegen giftige stoffen. Van alle kruiden bevat kruidnagel de hoogste concentratie polyfenolen en andere antioxidanten die het immuunsysteem versterken. Daarom is het dus een krachtig middel tegen vrije radicalen, bacteriën en schimmels. De specerij bestrijdt niet alleen slechte bacteriën, maar remt er ook de groei van af.

Lees ook: Is kaneel een wondermiddel voor onze gezondheid? Wie dus liever zeker weet dat er alleen maar natuurlijke en biologische stoffen in zijn lichaam verdwijnen, zit met kruidnagel als vervanger voor antibiotica zeker goed.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"