Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kuitblessures snel genezen

Kuitblessures snel genezen dankzij deze ultieme hersteltips

Pijn in je kuiten is enorm vervelend en de oorsprong daarvan kan verschillende oorzaken hebben. Of je nu met de fiets of te voet gaat, je gebruikt altijd de achterzijde van je been, tussen de kniekuil en de hiel in. Elke vorm van pijn die je ervaart op die plek kan je als pijn aan de kuiten beschouwen. Het komt dus niet als een verrassing dat kuitblessures je lichamelijke activiteit in de weg staan. Dankzij deze ultieme hersteltips voor verschillende mogelijke vormen van blessures kan je kuitblessures snel genezen en lukt het je weer vlug je normale actieve levensstijl verder te zetten. Tijdens het sporten krijgen de kuiten het vaak zwaar te verduren, zeker wanneer je veel gaat lopen op verharde wegen. Wil je graag je kuitblessures snel genezen? Lees dan snel verder welke hersteltip geschikt is voor welk type blessure. Voor je het weet loop je weer vrolijk en pijnloos terug rond.

1. Stijve kuitspieren

kuitblessures snel genezen Ah. Stijve spieren. Die hebben we allemaal wel eens na een stevige work-out. Toch is de ene stijfheid de andere niet en kunnen je kuiten meer pijn doen dan je lief is. Niet handig als je drukke dagen voor de boeg hebt waarbij je jezelf veel moet verplaatsen en dus mobiel moet zijn. Stijve spieren kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren. Ten eerste kan er sprake zijn van een verstoorde bloedcirculatie en een te grote spierbelasting. Daardoor kan het zijn dat je spieren niet voldoende zuurstof krijgen tijdens het sporten, wat een verzuring van de kuitspieren teweegbrengt. Daarnaast kan de stijfheid te wijten zijn aan een verandering van nieuwe loopschoenen of meer lichamelijke activiteit dan je gewoon bent in de vorm van bijvoorbeeld veel trappen lopen. Een massage en een goede opwarming waarbij de spieren al goed gestretcht worden, kunnen hier veel verlichting bieden. Lees ook: Deze ontspannende oplossing helpt tegen stramme spieren

2. Krampen in de kuit

kuitblessures snel genezen Een spierkramp is evengoed een blessure. Zeker wanneer die regelmatig terugkeert op verschillende momenten en het telkens een tijdje duurt voor die weer voorbij is. Als je veel van je lichaam vraagt, kan het zijn dat de spier plots in een kramp schiet doordat hij in overdrive is moeten gaan. Krampen kunnen het gevolg zijn van te weinig water drinken, waardoor je kampt met een vochttekort. Dat verhoogt de kans op een spiertekort. Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld het mineraal magnesium, kan ook tot spierkramp leiden. Als je hier last van hebt, kan je best proberen de spier te ontspannen. Dat kan door de spier te masseren of door de volgende specifieke oefening:
  • Buig je knie.
  • Trek je voet voorzichtig omhoog.
  • Schud en wrijf met je andere hand de kuit los.
  • Herhaal dit totdat je voelt dat de spierkramp verdwijnt.
Lees ook: Teenkrampen? Dit zou de oorzaak kunnen zijn

3. Scheur in de kuitspier

knieblessures snel genezen Een scheur komt jammer genoeg heel veel voor bij sporters, maar evengoed bij vrouwen die vaak op hakken rondlopen. Het risico voor een scheur ligt hoger bij oudere sporters. Vooral wanneer de kuitspier niet genoeg is opgewarmd, is er meer kans dat je hier last van ondervindt. Wil je kuitblessures snel genezen? Dan kan je beter hopen dat je geen scheur hebt. Een spierscheur is een volledige of gedeeltelijke onderbreking van de spiervezels als gevolg van een onverwachte of te zware beweging. Het voelt een beetje aan alsof er iets tegen je kuit gegooid wordt en gaat gepaard met een hevige pijn die plots opkomt. Soms voel je een holte of zie je een blauwe plek op de plaats van de scheur. Het best leg je er onmiddellijk ijs op en leg je het lichaamsdeel omhoog om de zwelling te verminderen. Een drukverband is eveneens een hulpmiddel. Daarnaast passeer je best eens langs je huisarts. Lees ook: Dit verklaart die trillende spieren tijdens het sporten

4. De zweepslag (een van de meest voorkomende kuitblessures)

kuitblessures snel genezen De naam van een van de meest voorkomende kuitblessure 'de zweepslag' zegt al genoeg wat de pijnlijkheid ervan betreft. Wanneer je regelmatig of aanhoudend last hebt van stijve kuiten of spierkrampen in de kuiten, moet je voor deze blessure goed oppassen. Die klachten wijzen erop dat je jezelf in de gevarenzone bevindt om deze blessure te ontwikkelen. Het is eigenlijk een spierscheur waarbij het aanvoelt alsof je een schop of een zweepslag tegen je kuit krijgt. Daardoor ontstaat een scheur in het weefsel van de spier, waardoor je bijna niet meer kan lopen. Leg wat ijs op de kuit, plaats een drukverband rond het been en leg je been wat hoger. Ga dan zo snel mogelijk naar de dokter om te kijken hoe je dit het best kan oplossen. Lees ook: 5 effectieve tips om rugpijn te verminderen Kuitblessures snel genezen, is heel afhankelijk van welk type blessure je juist hebt. Je moet hier wel in gedachten houden dat een lichamelijk herstel soms langer kan duren dan je hoopt. Het is het geduld wel waard als je na een tijdje je spier weer normaal kan gebruiken zonder pijnscheuten.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo