Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
edelstenen

Kunnen edelstenen ons echt mooier maken?

Edelstenen behoren vandaag niet alleen meer tot de collecties van 'zweverige mensen'. Momenteel zijn ze helemaal hot and happening als natuurlijk schoonheidshulpje en kan je ze terugvinden in vele beautycases. Kunnen edelstenen ons echt mooier maken?

Hoe werken edelstenen?

edelstenen Het geloof in de werking van edelstenen gaat uit van het idee dat deze stenen verschillende trillingen uitstralen. Die trillingen kunnen zowel positieve energie als negatieve energie afnemen en opnemen, en zouden daardoor een reinigend, stressverlagend of mooimakend effect hebben op de huid. Veel mensen staan hier sceptisch tegenover. Er zijn daarentegen wel al veel succesvolle resultaten geboekt met therapieën en behandelingen op basis van verschillende edelstenen.

Jade-roller

edelstenen De jade-roller is ongetwijfeld een van de bekendste beauty tools met edelstenen van het moment. De steen jade is de steen van de hemel en symboliseert welvaart en gezondheid. Het was de Chinese oude vrouwelijke elite die deze steen als eerste gebruikte als schoonheidshulpje. Al in vroegere tijden was deze edelsteen een vast onderdeel in hun beauty routine. Het is één van de edelstenen die een effect heeft op het huidoppervlak. Wanneer je met de steen over de huid rolt, zou dit je bloedcirculatie bevorderen, de lymfedrainage stimuleren, celvernieuwing stimuleren en je verzorgingsproducten beter laten inwerken. Die werking zorgt ervoor dat je wallen verminderen en je gezicht er minder puffy uitziet na een nachtje zonder al te veel slaap. Vooral het gebied rond je ogen zou er dus van profiteren.

Gua Sha

Opnieuw afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde is 'gua sha', wat letterlijk betekent 'het wegschrapen van ziektes die ontstaan door giftige stoffen en energieblokkades'. Hier wordt de jade edelsteen gebruikt in een ruwere vorm dan in de jade-roller. edelstenen Het is de bedoeling om met de steen over je huid te schrapen en zo roodheid op je huid te veroorzaken. Dit spoort de huid aan om zichzelf te genezen, wat de regeneratie ervan bevordert. Het is een gezichtsmassage die je zo in je badkamer uitvoert met behulp van een beetje olie om het proces wat te verzachten. Je gebruikt de steen door lange strijkbewegingen te maken waarbij je meer druk uitoefent op de huid dan bij de jade-roller. Dit heeft een vormgevend effect. Bovendien krijgen de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen een echte boost. Het heeft dus ook een exfoliërende werking. Verder beïnvloedt het de microcirculatie van de huid en het onderhuidse weefsel op een positieve manier.

Lees ook: Waarom komkommer een natuurlijke mooimaker is

Edelstenen kunnen ons dus wel degelijk mooier maken. Probeer jij het eens uit?

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo