Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kurkuma spierpijn poeder

Kurkuma bij spierpijn: hoe gebruik je het?

Je hoeft geen hipster te zijn om te genieten van een 'golden latte'. Tegenwoordig duiken drankjes met kurkuma overal op. Hieronder lees je drie redenen waarom het een goed idee is om het gele kruid aan je dieet toe te voegen, zeker als je vaak last hebt van spierpijn.

1. Krachtige antioxidant

curcuma-poeder Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd. Het dankt zijn gele kleur aan het stofje curcumine, een krachtige antioxidant die ziekteverwekkende deeltjes opvangt en neutraliseert. Wie regelmatig kurkuma eet of drinkt, beschermt daarmee zijn spieren en gewrichten.

2. Ontstekingsremmer

Wist je dat kurkuma ook een natuurlijke ontstekingsremmer is? Het effect is bijna even sterk als wanneer je ontstekingsremmende medicijnen slikt. (Langdurige) ontstekingen zijn vaak een grote boosdoener als het om spierpijn gaat. Zowel bij fibromyalgie, reuma als artrose is er sprake van chronische spieraandoeningen. Bij regelmatig gebruik doet kurkuma ook wonderen voor soepele gewrichten.

3. Natuurlijke pijnstiller

spierpijn sportende vrouw Eén van de verrassendste voordelen van dit zachte kruid is misschien wel dat het pijn helpt verlichten. Onderzoek bij veldlopers heeft bijvoorbeeld uitgewezen dat ongemak na het sporten, of DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness) heel wat minder fel is na het gebruik van kurkuma. Ook fijn om weten: om jouw dieet én je gewrichten extra te ondersteunen, hebben we aan jouw SkinnyLove een gulle dosis kurkuma toegevoegd. Smakelijk!
Vorig artikel Lombardia Food Creator nv: duurzaam en lokaal ondernemen zonder toegevingen