Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kurkuma

Kurkuma - sterk natuurlijk middel tegen gewrichtsontsteking en meer

Kurkuma is misschien wel het meest effectieve voedingssupplement dat bestaat. Veel ernstige studies tonen aan dat het belangrijke voordelen voor je lichaam en hersenen heeft.

Patiënten met een chronische gewrichtsontsteking reageren zeer goed op extra kurkuma inname

Artritis is een ruim voorkomend probleem in westerse landen. Er bestaan verschillende soorten arthritis, maar de meesten omvatten ook een ontsteking van de gewrichten. Aangezien kurkuma een krachtige anti-inflammatoir is, is het logisch dat het zou kunnen helpen met artritis. Verschillende studies tonen aan dat dit echt het geval is. In een studie bij patiënten met reumatoïde artritis, bleek kurkuma zelfs effectiever dan een anti-inflammatoir geneesmiddel. Vele andere studies hebben gekeken naar de effecten van kurkuma inzake artritis. Ze hebben verbeteringen vastgesteld voor verschillende symptomen.
Als kinesist raad ik regelmatig mijn patiënten aan kurkuma in te nemen als complement aan mijn behandelingen. De laatste tijd - en al zeker als ze wat gewicht zouden moeten verliezen - adviseer ik SkinnyLove te drinken. Omdat het een hoge dosis zuivere kurkuma bevat in combinatie met andere gezonde, natuurlijke ingrediënten.
Francis Weyts, sportkine, manuele therapie, bewegingsanalyse, Oosterse geneeskunde, osteopathie, endermologie en psychosomathiek (Pitsemburglaan 24, 2650 Edegem, tel 034578813) kurkuma-onstekingen

Kurkuma is een natuurlijke anti-inflammatoire stof

Ontstekingen zijn eigenlijk ongelooflijk nuttig. Dat klinkt gek, maar is echt wel zo. Want ze helpen je lichaam vreemde indringers bestrijden. Ze spelen ook een rol bij het herstel van schade. Als ziekteverwekkers, zoals bacteriën, geen ontstekingen zouden veroorzaken, dan zouden ze heel kwalijke gevolgen hebben. Ze zouden gemakkelijk de controle over je lichaam kunnen overnemen, met zelfs de dood tot gevolg. Hoewel een acute (korte termijn) ontsteking gunstig is, kan dit een groot probleem worden als het chronisch (op lange termijn) en op ongunstige wijze je lichaamsweefsels aantast. Er wordt nu aangenomen dat chronische, low-level ontsteking een belangrijke rol speelt in nagenoeg elk chronische, 'Westerse' ziekte. Dit omvat hartziekten, kanker, metaboolsyndroom (insulineresistentie), ziekte van Alzheimer en verschillende degeneratieve aandoeningen. Daarom is elke stof die kan helpen bij het bestrijden van chronische ontstekingen mogelijk van groot belang. Niet enkel bij het voorkomen, maar ook bij de behandeling van deze ziekten. Het blijkt dat kurkuma sterk anti-inflammatoire eigenschappen vertoont. Zo krachtig zelfs dat deze overeenkomen met de effectiviteit van sommige anti-inflammatoire geneesmiddelen. kurkuma-nfkbKurkuma richt zich op meerdere stappen in de inflammatoire route, op moleculair niveau. Kurkuma blokkeert NF-kB, een molecuul die tot in de kernen van cellen reist en genen uitschakelt die betrokken zijn bij ontstekingen. NF-kB wordt verondersteld een belangrijke rol te spelen bij talrijke chronische ziekten. Zonder in extreme details te treden (ontstekingen zijn uiterst ingewikkeld), hetgeen je hiervan best meeneemt is dat kurkuma een bioactieve stof is die ontstekingen bestrijdt op moleculair niveau. In een aantal studies bleek kurkuma even krachtig te zijn als farmaceutische anti-inflammatoire geneesmiddelen ... maar dan zonder de bijwerkingen van die laatste!

SkinnyLove bevat 10% zuivere kurkuma

Als je de ingrediëntenlijst van de AFTERNOON component van SkinnyLove bekijkt, dan zie je dit staan: prebiotica dieetvezels (acacia), fruitvezels (citroen 10%, mandarijn 10%, cactusvijg, ananas), kurkuma 10%, gember, komijn, kaneel, peper En op een natuurlijke manier de strijd aangaan tegen ontstekingen (zonder enige bijwerking) en gewicht verliezen (zonder honger).... waar wacht u eigenlijk nog op om er aan te beginnen?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"