Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
kurkuma nieuwe inzichten

Ze zeggen dat kurkuma oergezond is... maar DIT zeggen ze er niet bij!

SkinnyLove heeft je al verteld over de vele gezondheidsvoordelen van kurkuma, en we zijn niet alleen. Overal kan je in geuren en kleuren lezen over dit eeuwenoude kruid. Kurkuma is goed voor het hele lichaam: zo zorgt het voor een zuivere lever, een gezond hart, het helpt je afslanken en versoepelt je gewrichten. Er is 1 belangrijk detail waar je veel minder vaak over leest. Wil je weten hoe je het allergrootste voordeel uit kurkuma haalt? Lees dan verder.

Het best bewaarde geheim van kurkuma

Ben je een fan van de Indische keuken? Dan ligt je dagelijkse dosis geelkruid hoger dan wanneer je elke dag boerenkost van bij ons eet. Toch is het zelfs als je elke dag curry eet, moeilijk om snel aan een hogere dosis te geraken. Het is namelijk voor ons lichaam niet heel makkelijk om kurkuma uit voedsel op te nemen. Het geheim zit hem dus in een hogere concentratie. Wist je dat je het weldadige effect kan verdubbelen als je kurkuma combineert met andere ingrediënten? Hieronder delen we graag de sterkste combo's:

Lees ook: Kurkuma bij spierpijn: hoe gebruik je het?

Lees ook: Zo krijgt verkoudheid geen schijn van kans: 4 natuurlijke trucjes

Bloemkool

Onderzoek heeft uitgewezen dat kurkuma prostaatkanker kan helpen voorkomen en de groei van prostaatkanker stoppen. Dit effect werd gelinkt aan een belangrijke voorwaarde: je moet de geelwortel samen met bloemkool eten.

Zwarte peper

kurkuma geheim kruiden We kunnen ons voorstellen dat kolen niet dagelijks op je menu staan, dus het kan ook anders. Kurkuma geeft ook een geweldige boost aan je doordeweekse thee, op voorwaarde dat... je er een ongebruikelijk ingrediënt aan toevoegt: zwarte peper. Curcumine, de werkzame stof in geelwortel, wordt namelijk veel beter opgenomen door je lichaam als je peperbolletjes toevoegt.

Vloeibare kurkuma

Het geheim van kurkuma komt dus met een prijs: het kruid is geweldig voor de gezondheid, maar het is niet altijd makkelijk of lekker om een juiste opname door je lichaam te garanderen. Daarom hebben we bij SkinnyLove gezorgd voor een drankje met pit, voorzien van een flinke dosis kurkuma. Om er zeker van te zijn dat jij elke dag het maximale effect behaalt, is er ook een gulle schep peper aan toegevoegd. En de smaak? Daar is eveneens aan gedacht. SkinnyLove smaakt fris en zacht kruidig. Een dagelijkse portie helpt jou (en je gewichten!) in de goede richting.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo