Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
lentedetox

Een lentedetox? Zo pak je dat goed aan (en boost je je immuunsysteem)

De beste manier om je lichaam helemaal summer proof te krijgen? Een lentedetox! Nu de lente en warmere temperaturen eindelijk in het land zijn, kunnen we van dit moment gebruik maken om nieuwe producten te ontdekken die ons helemaal gezond maken voor de zomer! Gezonde voeding is in deze coronatijden nog belangrijker dan anders, dus is het zeker interessant om eens te overlopen hoe je op een gezonde manier aan een lentedetox begint. Ready? Set? Lentedetox!

Misvatting rond een (lente)detox

biologische voeding beter voor je immuunsysteem Eerst en vooral is het belangrijk om te benadrukken dat een lentedetox niet betekent dat je minder moet eten. Wat je dan wel moet doen? De juiste voedingsstoffen opnemen. Wil je jouw lichaam helemaal summer proof maken en jouw immuunsysteem tegelijkertijd versterken? Dan besteed je best voldoende aandacht aan wát je juist eet, zodat je jouw lichaam schenkt wat het nodig heeft. Smoothies en soep? Die schrap je alvast van het eetmenu. Je gaat beter voor gezonde voeding waar je op moet bijten en die je verzadigd achterlaat. Bovendien verlies je door het persen van groenten en fruit essentiële vitamines die je lichaam zeker kan gebruiken en wel binnenkrijgt wanneer je deze stukken groenten of fruit gewoon zo opeet. Keep it simple en eet de groenten en het fruit gewoon op in plaats van ze in smoothies of soep te verwerken. Samengevat gaat het er dus niet over dat je minder eet, maar wel over wat je juist eet. Een belangrijke nuance die vaak over het hoofd gezien wordt wanneer iemand aan een detox start.

Wat eet je het best voor een gezond lichaam?

lentedetox Onze SkinnyLove spreads en bars komen als geroepen voor een lentedetox! Deze vegan, glutenvrije en biologische producten van SkinnyLove zijn speciaal gecreëerd voor iedereen die naar een fitte levensstijl verlangt of zich slank wil smullen. De ready-to-eat spreads en bars bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en kan je eten zonder schuldgevoel. De gezonde spreads bevatten alleen de puurste groenten of fruit en zijn ook nog eens lief voor je lijn. De heerlijke bars zitten boordevol vruchten, kruiden en granen. Daarnaast geeft elk product je een verzadigend gevoel en bevatten zowel de spreads als de bars geen enkele toegevoegde suikers, zoetmiddelen of kunstmatige smaakstoffen en bewaarmiddelen. Helemaal lentedetox proof dus! Je kan de gezonde spreads in salade's of pasta's gebruiken, maar evengoed bij aperohapjes serveren op heerlijke crackers. De bars zijn dan weer perfect als detox proof tussendoortje en de SkinnyLove brownie is het ideale detox dessertje!

Wat drink je het best voor een gezond lichaam?

Het natuurlijke SkinnyLove zuivert je lichaam⁶, geeft je een energieboost⁵ en houdt je gehydrateerd. Voldoende water blijven drinken, is belangrijk om zo de slechte voedingsstoffen uit je lichaam weg te spoelen en je lichaam te zuiveren. SkinnyLove is hiervoor ideaal, aangezien het bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten zoals matcha, kurkuma, gember en vijgcactus, aangelengd met fruitvezels, prebiotische voedingsvezels en kruiden. Gember geeft je bijvoorbeeld meer vitaliteit⁵, terwijl rozemarijn de inwendige zuivering⁶ ondersteunt. Een perfecte combinatie voor een lentedetox. Nood aan een ander smaakje bij je water dan alleen maar SkinnyLove? Probeer dan ook eens de Immunity XYZ Booster. Deze is speciaal gecreëerd als ultieme booster voor je immuunsysteem ⁴. Het helpt je vrijer te ademen¹⁰ en ondersteunt de werking van je afweersysteem, allemaal dankzij de unieke combinatie van natuurlijke ingrediënten zoals gember, ginseng, kurkuma, tijm en salie.

Lees ook: Voeding voor een beter humeur en een sterker immuunsysteem? Eet deze 3 topingrediënten!

Blijf dus vooral gezonde en natuurlijke voeding eten tijdens je lentedetox en drink voldoende. Op die manier zuiver je je lichaam en activeer je jouw metabolisme zodat je sneller vet kan verbranden, maar dan wel op een veilige én gezonde manier. Succes!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"