Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
regen

Leuke activiteiten tijdens regenweer die je wél kan doen dit weekend

Wij missen het prachtig warme lenteweer van de afgelopen dagen al, maar gelukkig is er een lang weekend om naar uit te kijken. Hoewel het zonnetje vervangen is door sombere regenwolken kan jij er toch een zonnig weekend van maken door de juiste activiteiten bij regenweer te kiezen. Die regen is minder slecht dan je denkt, er is veel te doen terwijl het regent. Welke leuke activiteiten tijdens regenweer ideaal zijn dit verlengde weekend? Dat lees je hier.

1. Sport in de regen

leuke activiteiten tijdens regenweer
Sporten in regenweer is gezonder dan je denkt. Als het echt hard regent, komt er lucht uit de bovenste luchtlagen mee naar beneden. Daardoor is er meer zuurstof en zijn er minder schadelijke stoffen aanwezig. Een frisse neus gaan halen na een regenbui is dus enorm goed, want de slechte lucht is letterlijk weggewassen.

2. Doe een hele dag... niets!

leuke activiteiten tijdens regenweerDeze quarantaine zal je al wel geleerd hebben dat een paar dagen rust méér dan welkom is. De maatschappij ligt plat, je kan niet gaan shoppen of een terrasje doen. Je hebt met andere woorden geen sociale verplichtingen. Zelfs wandelen lukt niet als het buiten regent... Maar dat betekent wel dat je heel de dag in pyjama kunt rondlopen, ondertussen je SkinnyLove drinken & héérlijk kunt ontspannen. Geniet ervan zolang het duurt, dat maakt het wachten op de exit iets draaglijker.

Lees ook: De werking van SkinnyLove ontdek je hier!

3. Kook samen met het gezin

leuke activiteiten tijdens regenweerKoken met het gezin is altijd een leuke manier om quality time met je naasten door te brengen, zeker als het regent. Laat de kinderen hun favoriete gerecht kiezen waar ze dan mee aan kunnen helpen. Probeer natuurlijk altijd wel zo gezond mogelijk te koken. Kook je boekweitpasta in water met rapunzel groentebouillon, eet er een gezonde Skinny spread bij en geniet een paar uur later nog van een paar hongerstillende Skinny bars. Gemakkelijk én gezond!

Kijk voor inspiratie ook eens naar de gezonde recepten van Alain & Alida! Je kinderen kunnen veilige dingen doen zoals groenten snijden met een dunschiller, de saus of het vlees kruiden en zoveel meer! Je weet wat ze zeggen, wat je zelf doet, doe je meestal beter! Sluit de dag af met een gezelschapspelletje of kruip allemaal samen onder een deken voor een Netflix-avondje! Nu heb je wat leuke activeiten die je kan doen tijdens regenweer!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"