Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
lichaam detoxen

Je lichaam detoxen: zo pak je het gezond aan

Heb je je deze zomer af en toe wat laten gaan en loop je nu rond met extra zomerkilo's? Wil je jezelf wat minder moe voelen in het najaar en met véél energie de winter tegemoet gaan? Dan is je lichaam detoxen in de nazomer een goed idee! De nazomer is het moment om je lichaam even te 'resetten', zodat je helemaal klaar bent om zelf het zonnetje te zijn tijdens de iets langere en donkere dagen. Tenminste, dat zal je lukken als je een detox op de juiste manier aanpakt. SkinnyLove verklapt hoe je het best aan een detox begint op een gezonde en verantwoorde manier.

Wat is detoxen?

Een detox ontgift en zuivert het lichaam van afvalstoffen of toxinen die het niet nodig heeft. Het ontlast voornamelijk de lever, nieren en darmen en vergemakkelijkt de spijsvertering. De afvalstoffen die via een detox uit het lichaam verdwijnen, zijn afkomstig uit je voeding. Denk aan 'lege' voedingsstoffen uit suikerrijke en ongezonde voeding waar je lichaam niets mee kan doen. Deze blijven als afvalstoffen in het lichaam aanwezig, zijn moeilijker af te breken door de lever en bovendien moeilijker te verteren. Daardoor kunnen ze je hele lichaamswerking vertragen of in de war sturen. Dat kan eveneens een impact hebben op je (vet)metabolisme en hoe snel je lichaam de binnengekregen energie verwerkt. Ook wie gewicht probeert te verliezen of gewoon gezond wil blijven, zal merken dat deze afvalstoffen dat gewichtsverlies in de weg staan en dat eerder een vermoeid gevoel overheerst.

Wat is detoxen zeker niét?

lichaam detoxen Smoothies en soep zijn niet zo gezond als je denkt.
Denk je bij een detox meteen aan sapjes, soep en vooral zo weinig mogelijk eten? Dan ben je zeker niet alleen. Toch is dat een fout beeld van hoe je het een detox het best aanpakt. Een overvloed aan sapjes en soep gaan niet de verhoopte positieve impact op je lichaam hebben. Ze gaan net het tegenovergestelde teweegbrengen: je zal je moe en futloos voelen, en een opgeblazen buik is ook steeds van de partij. Denk er zelf maar eens over na: heb je je ooit écht vol energie gevoeld wanneer je puur op sapjes en soep probeerde te overleven? De kans is groot dat je hier 'nee' op hebt geantwoord. De verklaring hierachter is dan ook heel simpel. Sapjes en soep vullen je maag niet, omdat je het grootste deel van de vitaminen en vezels wegmixt wanneer je de vloeibare maaltijd klaarmaakt. Niet voldoende vitaminen en vezels binnenkrijgen op een dag? Dat betekent minder lang verzadigd zijn, sneller terug honger krijgen én nog méér zin in zoet en andere snacks als gevolg. Niet de resultaten die je met een detox wilde bereiken, toch?

Weet wat je eet

lichaam detoxen Green Salad recept uit Funky Skinny Food
Sapjes en smoothies of drinkbare vervangmaaltijden horen dus zeker niet thuis in het detoxverhaal. Maar... hoe moet je dan wel je lichaam detoxen? Met het antwoord op die vraag kunnen we jou ongetwijfeld héél gelukkig maken. Voor een succesvolle detox van je lichaam moet je namelijk gewoon eten. Voldoende eten en de juiste voeding eten. Geef toe, jezelf gezond smullen klinkt al veel aangenamer dan jezelf heel de tijd verplichten om minder te eten én om te drinken in plaats van te eten. Weten wat je eet, staat centraal bij een gezonde en slanke detox. Kijk naar de ingrediënten op je voedingsmiddelen, check op overbodige suikers en andere toegevoegde stoffen waar je lichaam geen nood aan heeft. Focus op pure, natuurlijke voeding, veel groenten en fruit, vette vis, magere kip of kalkoen, vleesvervangers zoals tofu, seitan of tempeh, veel eiwitten en schapen- of geitenkaas. Je zou ervan versteld staan hoe een natuurlijk eetpatroon jouw lichaam plots een energieboost kan geven en jouw afslankproces een enorme kickstart geeft. In Funky Skinny Food vind je een hele verzameling van gezonde receptjes die perfect zijn om tijdens jouw detox uit te testen. Op onze blog vind je ook wekelijks nieuwe recepten, waar je elke week weer nieuwe kookinspiratie opdoet. Wie had gedacht dat je lichaam detoxen zou inhouden dat je elke week nieuwe smaken kan ontdekken? What's not to like!

Voldoende drinken

lichaam detoxen SkinnyLove: ochtend- en namiddagversie
Naast weten wat je eet, is het vanzelfsprekend even belangrijk om tijdens een detox jezelf bewust te worden van wat je drinkt. Want ja, ook die frisdrank die je elke dag uit gewoonte opdrinkt, bevat lege calorieën waar je lichaam niets mee is. Het zijn lege calorieën die je lichaam liefst zo snel mogelijk verliest. Water is het magische drankje dat áltijd de beste optie is om je lichaam te zuiveren. Combineer dit met het natuurlijke voedingssupplement SkinnyLove, en je zal merken dat je zonder problemen elke dag aan je dagelijkse hoeveelheid water geraakt. SkinnyLove is een natuurlijk poeder dat je toevoegt aan je water. Het bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten zoals gember, vijgcactus en matcha groene thee. Ingrediënten die stuk voor stuk een positieve impact hebben op je lichaam én je lichaam in combinatie met een volwaardig en gezond eetpatroon - zoals hierboven beschreven - echt zal zuiveren. Exact wat je met een detox beoogt dus. Hier vind je een aantal lichamelijke voordelen van je lichaam detoxen op deze manier:

1. Meer energie

afslankende pasta Ongezonde leefgewoontes putten je lichaam zowel lichamelijk als mentaal uit. Hierdoor heb je vaak een vermoeid en futloos gevoel, en kan je zelfs een soort brain fog ervaren waardoor je niet meer helder kan nadenken. Gezonde voeding doet je veel energieker voelen en zal je lichaam in balans brengen. Je lichaam herstelt zich wanneer het voldoende en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor je spijsvertering vlotter werkt. Daardoor herstelt het evenwicht in je lichaam zich en kan het alle energie evenredig verdelen tussen alle lichaamsprocessen. Wie ongezonder eet, verbruikt al enorm veel energie voor de vertering van die voeding allen. Combineer dat bewustere, natuurlijke eetpatroon met het drinken van SkinnyLove en je zal merken dat dat vermoeid gevoel verleden tijd is. Zélfs tijdens de langere en donkere dagen in de winter! Onder andere gember in SkinnyLove bevordert je energieniveau op een natuurlijke manier. De unieke mix van gember met andere natuurlijke specerijen, kruiden en extracten zorgt ervoor dat je lichaam dit effect zal ervaren. Op zoek naar meer energie deze winter? Dan heb je gevonden hoe je dat kan bereiken!

2. Een vlotter metabolisme

De impact van ongezonde voeding op je metabolisme of op hoe snel je lichaam de opgenomen energie weer verbrandt, dat weet je ongetwijfeld al dat dat niet zo fantastisch is. Een detox in de vorm van een natuurlijk eetpatroon in combinatie met SkinnyLove zal je metabolisme net een boost geven! Vijgcactus en kurkuma zijn dubbele vetverbranders die dat metabolisme een duwtje in de rug geven. Dat en de juiste voeding zorgt ervoor dat je sneller gewichtsverlies opmerkt en dat je lichaam voeding sneller verteert. Allemaal zaken die op hun beurt weer bijdragen aan een energiek gevoel.

3. Betere spijsvertering

Ons voedingspatroon heeft een enorme invloed op onze organen en ons spijsverteringsstelsel. Je kan je dus al voorstellen dat wie ongezond eet, daar ook innerlijk de gevolgen van draagt. Heb je regelmatig last van een opgeblazen gevoel, buikpijn of andere gelijkaardige klachten? Dan is het hoog tijd om te detoxen. Ons lichaam verteert ongezondere voeding veel langzamer. Daardoor vertraagt het verteringsproces van de voeding, wat zich vervolgens ophoopt in de darmen, met verstopping tot gevolg. Een detox verbetert je spijsvertering en je darmflora, omdat het lichaam zich daardoor eindelijk van al die giftige stoffen kan ontdoen. Zoals eerder vermeld is een vlotte spijsvertering essentieel om een gezond en slank gewicht te bekomen. In SkinnyLove zorgen onder andere peper, kurkuma, rozemarijn en gember voor een vlottere spijsvertering.

Lees ook: De 6 beste tips voor een optimale spijsvertering

Zo kan je dus jouw lichaam detoxen of resetten. Alle overbodige stoffen die je niet nodig hebt, verdwijnen uit je systeem. Zo ga je hopelijk fris, gezond en slank het najaar in. Je lichaam detoxen: ben jij er klaar voor?

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo