Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gevaren vetmassa

Lichaamsvet verbranden: waar gaat dat vet eigenlijk naartoe?

Het is zover: je bent al die kilo's die je wilde verliezen écht kwijt. Je kan, terecht, heel gelukkig zijn als je jouw gezondheidsdoel bereikt hebt. Maar als je al dat lichaamsvet hebt verbrand, waar gaat dat dan naartoe? Lees snel verder om te weten te komen hoé je dat vet juist verliest.

Ging lichaamsvet verbranden maar even vlot als deze verklaring achter waar het vet naartoe verdwijnt! Het antwoord zal je misschien verbazen, maar we ademen het grootste deel van dat verbrande vet gewoon uit. Het is algemeen geweten dat je minder energie moet opnemen dan je verbruikt. Zo val je in principe af. Door minder te eten zal het lichaam energie zoeken in ons vetweefsel. Met andere woorden: ons vetweefsel wordt verbrand.

Er zijn verschillende voedingsmiddelen zoals vijgcactus, gember, matcha groene thee en kaneel stabiliseren je bloedsuikerspiegel. Ze helpen je minder zin te hebben in bijvoorbeeld chocolade & chips. Interessant, toch? Al deze dingen (en meer) zitten in onze SkinnyLove kuren¹ ² .

Chips kan je trouwens ook vervangen door onze Craving Killers of hongerstillende SkinnyLove Bars. Ging lichaamsvet verbranden maar even vlot als deze verklaring waar het vet naartoe verdwijnt!

waar lichaamsvet

Opslagkamers in ons lichaam

Omdat we het verbrande vet uitademen, betekent het natuurlijk niet dat je constant in- en uit moet gaan ademen tot je hyperventileert. Neen, dat werkt niet. Je hebt nog steeds een gezond voedingspatroon en voldoende beweging nodig om zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Wij leggen je uit hoe de opname en afbraak van vet in zijn werk gaat. Als je meer eet dan nodig zal je lichaam die overtollige energie opslaan in het lichaam. Dat wordt opgeslagen in de vetcellen. Niet alleen vet, maar ook eiwitten en koolhydraten, komen in deze voorraadkamers van ons lichaam terecht.
Op het moment dat ons lichaam minder energie binnenkrijgt dan nodig gaat het die vetcellen op gebruiken. Of toch de inhoud ervan. De vetmoleculen worden opgebroken in vetzuren, die als energiebron dienen. Dat proces vraagt zuurstof en daar zorgen de longen voor. Maar daarmee ben je niet van je vetcellen verlost. Ze krimpen gewoon als ze leeggemaakt worden. Als je meer eet dan nodig zullen deze cellen zich opnieuw vullen. Dat maakt gewichtsverlies zo'n lastig proces. Daarom zijn een aanpassing van het metabolisme en je levensstijl broodnodig.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"