Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
30 minuten beweging

Luie dag? Zo kom je toch makkelijk aan 30 minuten beweging

30 minuten beweging per dag is de nieuwe norm. Je kan er 3 jaar langer door leven! Maar als je er echt geen zin in hebt, bestaan er handige manieren om in beweging te komen zonder dat je er erg in hebt. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit. Kies uit 1 van de volgende 7 ideeen, of doe ze allemaal.

Twister voor 'n easy peasy 30 minuten beweging:

Toen we klein waren speelden we het allemaal, en stiekem hopen we dat het opnieuw een rage zal worden: Twister op een zeildoek in de woonkamer, of in een moderne, zelf geschilderde versie op je terras of in je tuin. Wie niet in de knoop ligt (van het lachen?) is een zeurpiet!

2. Hutten bouwen met de (klein)kinderen:

Met dekens, kussens, knijpers en touwtjes kun je je bed, tafel en bureau in verbinding stellen. Zo ombouw je delen van de kamer, of zelfs je hele huis om tot een fantastische hut. De kleintjes vragen je naar die hut, en jij geniet van het maken ervan. Voor je het goed en wel beseft, ben je echt wel goed aan het bewegen!

3. Hindernissenparcours:

Tja, daar hoeven we geen tekeningetje bij te maken. Naar alle waarschijnlijkheid zal je deze oplossing eerder kiezen als je kids of kleinkids hebt, maar ook zonder kan je al eens zot en kinderlijk enthousiast doen: creëer een uitdagend fitnessparcours in je woonkamer. Je hoeft daarbij geen ingewikkelde constructies te bedenken. Start bijvoorbeeld met een simpele oefening zoals 3 minuten lang je voeten aantikken en daarna opspringen. Of las een rondje traplopen in, je verbrandt er verbazend veel calorieën mee! Je kan ook handig laveren tussen de meubels, als een para kruipen door het wereldje dat je samen met de kleintjes hebt gecreëerd tussen de bank, stoelen en TV in.

4. Touwtjespringen

Door eventjes intensief te touwtjespringen kan je je in 1 van de Rocky-films wanen, zonder dat er daarna nog een loodzware loop-of bokssessie volgt. Fun in je eentje, maar natuurlijk nog 10x fijner als je er je (klein)kinderen bij betrekt en er allerlei liedjes en dansjes bij verzint.

5. (Limbo)dansen

Die discolamp? Moet je kopen! Alles wordt er beter door: van de nachten op je slaapkamer tot feestjes in en rond de keuken... tot diep in de nacht kan je staan swingen en zo calorieen verbranden zonder dat je er veel van merkt. Nog spannender wordt het als je je aan een limbodansje waagt. Op swingende muziek doe je 'n dansje onder 'n steeds lager geplaatste stok. Je gaat hier met je buik naar boven onderdoor. Wie kan er het diepst bukken?

6. Hoelahoepen

Tegenwoordig heeft hoelahoepen een trendy naam: hoopdance is een hippe vorm van beweging die een beetje tussen kunst, dans en fitness zweeft. Een kleine duik in het internetaanbod en je weet al gauw wat gedaan als je nog ergens een hoelahoep hebt liggen. Zeggen al deze ideeën voor 30 minuten beweging je niks? Dan ben je niet makkelijk te paaien, of hou je niet van omweggetjes. Ga in dat geval ook op een luie dag even wandelen, want onderzoek wijst uit dat een half uurtje wandelen al voldoende is om je gezondheid op te krikken. Ook via deze dagelijkse noodzaak kom je aan 30 minuten beweging per dag.

7. Darts

Ook door spelletjes als sjoelen of ' vogelenpik' kom je in beweging! Tover je huiskamer om in een Engelse pub en geniet avonden lang van partijtjes darts onder liefhebbers. Wat je ook doet, wees blij dat je ook vandaag weer fier mag zijn op jezelf. Heel wat mensen komen niet eens aan de minimumvereiste van 30 minuten beweging, maar jij mooi wel!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"