Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
maandstonden seks

Maandstonden en seks: zo groot zijn de verborgen voordelen

Maandstonden en seks: het laatste taboe voor jou? Of heb je er geen problemen mee? Dankzij de 3 grootste voordelen die we hier op een rijtje zetten, krijg je er vast niet alleen zin in... maar kan je ook niet meer zonder!

1. Extra glijmiddel

Niemand durft het toe te geven, maar we hebben allemaal wat minder natuurlijk glijmiddel down under dan we zouden willen. En toegegeven: zo'n glijmiddel uit een potje voelt niet zo lekker. Sla dus voordeel uit je menstruatie! Door de afscheiding van bloed is de boel allemaal wat beter gesmeerd, en dat helpt je om te ontspannen. Tijdens je maandstonden heb je sowieso al su-per-veel zin in seks, dus nu heb je het perfecte excuus om er helemaal voor te gaan!

2. Focus op plezier, niet op pijn

Ooit al gemerkt dat je minder buikkrampen voelt na een stevig potje seks?( Constipatie is dus -tussen haakjes- geen smoes om niet te vrijen!) Hetzelfde geldt voor menstruatiekrampen. Natuurlijk kan seks zonder orgasme fijn zijn. Maar tijdens je maandstonden kan je proberen om je eens extra te focussen op de climax. Hoe explosiever die is, hoe groter de uitbarsting van endorfine! Je bloed gaat er sneller door stromen waardoor je baarmoeder helemaal loom en ontspannen wordt. Een beetje zoals jijzelf na een ongelooflijk lekkere stoeipartij! Seks is natuurlijk ook een perfecte manier om je geest af te leiden van... een potje emo-eten bijvoorbeeld. Volgens gynaecologen kan een spannend momentje tussen de lakens er zelfs voor zorgen dat je minder last krijgt van andere typische menstruatiekwaaltjes, zoals hoofdpijn en humeurigheid. Weet je trouwens waarom je altijd zo'n honger krijgt tijdens de moeilijkste week van de maand? In dit artikel vertellen we hoe je kan omgaan met eetaanvallen.

3. Maandstonden en seks: sneller voorbij

Je maandstonden, bedoelen we! Niet de seks:) Tijdens een orgasme trekt je baarmoeder verschillende keren samen. Hierdoor versnelt soms de afscheiding van bloed uit de baarmoederwand, waardoor je maandstonden 2 tot zelfs 3 dagen korter kunnen worden. Fantastisch, toch? Het is soms heel simpel in seks: hoe meer orgasmes, hoe beter! Bij wijze van uitsmijter: gemiddeld menstrueert een vrouw 450 keren, ruw geschat zijn dat 2,280 dagen. Omgezet zijn dat 6 jaren! Die harde cijfers kunnen je misschien overtuigen als je niet zo houdt van maandstonden en seks. Als je maar weet dat je in principe jaren van goede seks laat liggen... O ja: is het je partner die moeilijk doet over maandstonden en seks? Zeg hem dat hij zich moet vermannen. Het is bijna 2020, makker!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo