Doorgaan naar inhoud
voordelen mais

4 x de geniale gezondheidsvoordelen van mais

De meeste mensen onderschatten de voordelen van mais een beetje. Er bestaan massa's mythes over deze toffe groente met zijn lekker zoete, boterachtige smaak: alsof ze niet voedzaam of makkelijk te verteren zou zijn. Toch zit het van oorsprong Amerikaanse gewas boordevol voordelen voor de gezondheid, om te beginnen deze 4:
/strong>

1. Goed voor de spijsvertering

Mais is een prima keuze als je graag extra vezels toevoegt aan je dieet. Zoals bekend bevorderen vezels je spijsvertering en dragen ze bij tot het behoud van een slanke lijn. Mais is erg bevorderlijk voor je metabolisme als je last hebt van constipatie. Nog meer weten over de voordelen van vezels? Start hier: Dit moet je weten over vezels eten.

2. Mais zit vol voordelen voor je bloedsuikerspiegel

Vezels zorgen er ook voor dat de bloedsuikerspiegel niet overdreven veel fluctueert, omdat het eten gelijkmatiger verteerd wordt. Een stabiele bloedsuikerspiegel vormt de basis voor een gezond gewicht.

3. Mais zorgt voor mooie ogen

Een van de meest onverwachte voordelen aan deze groente is dat ze de ogen beschermt. Mais zit namelijk niet alleen boordevol goede antioxidanten, maar ook vol zeaxanthine. Dit stofje zorgt niet alleen voor mooie, gezonde ogen, maar ook voor een stralende huid. Net zoals duindoorn(olie), is mais(olie) rijk aan Omega-vetzuren die niet alleen de huid beschermen, maar ook de slijmvliezen goed gesmeerd houden. Daarom is het ideaal om wat vaker aan mais te knabbelen tijdens de menopauze.

4. Mais helpt tegen een hoge bloeddruk

Tenslotte is mais dankzij zijn fytonutriënten een echte aanrader om een hoge bloeddruk tegen te gaan. Verse maïs moet je ongeveer 10-12 minuten stomen of koken in ruim water. Stomen is de beste bereidingswijze omdat er dan minimale voedingswaarde verloren gaan. Zodra de korrels er vrij gemakkelijk zijn uit te wippen, zijn ze gaar genoeg. Maïs wordt ook erg veel gebruikt op de grill. Smeren met een beetje limoensap brengt een kolf extra op smaak. Geen zin om te kluiven op een gegrilde maiskolf? Probeer dan eens deze broodvervanger met zachte, neutrale smaak: ideaal voor zoet of zout beleg. Voor de echte liefhebbers tenslotte nog dit: van maisbaard, ofwel de taaie haartjes rondom de kolf, kan je prima thee zetten. Heel ongewoon, want heel vaak krijg je dit loof er niet eens bij in de winkel. Toch zou de groenteboer dit beter wel doen: onze voorouders dronken thee van maishaar, als ze last hadden van reuma en jicht, of problemen met de galblaas of urinewegen.
Vorig artikel 4 verrassende redenen om deze smaakmaker altijd te gebruiken
Volgend artikel 4 verrassende redenen om deze smaakmaker altijd te gebruiken