Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
mandarijnen gezond

Dit is waarom mandarijnen gezond zijn

De meesten onder ons eten dit fruit waarschijnlijk voornamelijk in december, maar het is een goed idee om deze vrucht het hele jaar door te blijven eten. We hebben het natuurlijk over… de mandarijn. Dit is waarom mandarijnen gezond zijn.

Vanaf eind november en gedurende de hele maand december kan je niet naast de mandarijnen in de winkelrekken kijken. Toch zijn de oranje citrusvruchten er ook nog tijdens de rest van het jaar. Ze liggen misschien minder opvallend in het zicht, toch zijn ze de moeite om boven te halen. Wij zetten even op een rijtje waarom mandarijnen gezond zijn voor je lichaam.

Lees ook: Caloriearm, vezelrijk en je huid is er verliefd op: mandarijntjes!

1. Immuunsysteem

mandarijn gezond We weten allemaal dat citrusvruchten een hoge dosis vitamine C bevatten. Wie elke dag twee kleine mandarijntjes of clementines eet, heeft al bijna de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnen. Die is belangrijk voor ons immuunsysteem. De vitamine versterkt onze weerstand, waardoor we beter gewapend zijn tegen ziektes en bacteriën en we dus minder ziek worden. De mandarijn is bovendien ook drinkbaar bij je water. Zo krijg je evengoed je dagelijkse dosis binnen.

2. Stevigere botten

Vitamine C speelt eveneens de hoofdrol bij het verstevigen van de botten. Het helpt bij het aanmaken van collageen, een eiwit dat nodig is om een sterke huid en sterke botten te bekomen.

Lees ook: Een vitamine C tekort? Deze voeding lost het op

3. Beter zicht

Clementines hebben veel vitamine A in zich. Dat heeft een positief effect op hoe goed we zien. Vanwege de hoge hoeveelheid carotenoïden die erin zitten, kan het nachtelijke gezichtsvermogen verbeterd worden.

4. Goed functionerende spijsvertering

mandarijnen gezond Citrusvruchten en dus ook mandarijnen bevatten hoge hoeveelheden voedingsvezels. Die zorgen voor een optimale werking van de spijsvertering. Problemen gerelateerd aan spijsvertering zoals constipatie en veel krampen, kunnen ook verbeterd worden door de werking van mandarijnen. Dat komt door de aanwezigheid van kalium, een van de gezonde bestanddelen van de clementine. Dit mineraal vermindert krampen, waardoor je minder last hebt bij het verteren van voedsel.

5. Anti-aging

De mandarijn verstopt niet alleen vitamine A en C in zich, maar ook nog vitamine E. Samen met de aanwezige hoeveelheden carotenoïden draagt deze vitamine bij tot de regeneratie van de huidcellen. In combinatie met dit handige trucje is het eten van clementines dus de perfecte natuurlijke manier om rimpels tegen te gaan.

6. Hart

Tot slot zijn de mandarijntjes niet alleen lekker, maar ook goed voor je hart. Wanneer een voedingsmiddel goed is voor een van onze belangrijkste organen, weten we wel wat te eten. Dankzij de rijkelijk aanwezige vitamine B vermindert de kans op hartaandoeningen. Een gezonder hart dankzij een gezond mandarijntje!

Lees ook: Je hart is je alles: 3 x superfood om het jong en sterk te houden

Wij voegen de vrucht alvast toe aan ons boodschappenlijstje voor de rest van het jaar. Zeker nu we weten waarom mandarijn gezond is en wat het doet met ons lichaam!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"