Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
manieren massage

4 feilloze manieren om het meeste uit je massage te halen

Op verschillende manieren kan je ervoor zorgen dat je het aller, allermeeste uit een massage haalt. Want daar heb je recht op!

Fijn dat je je overgeeft aan de gouden handen van een goede masseur.

Je hebt waarschijnlijk links en rechts geïnformeerd naar een deskundige professional en je betaalt prijs naar kwaliteit. Toch gebeurt het wel eens dat mensen niet voldoende ontspannen en het half uurtje of uurtje massage te snel gaat om er profijt uit te halen. Herhaal in dat geval dit beproefde stappenplan in je hoofd, om echt het meeste uit dit moment voor jezelf mee te pakken:

1. Adem

Haal diep adem, vanuit je buik en je borst. Dit stimuleert de zuurstofopname en helpt je om je aandacht te vestigen op wat er in je lichaam gebeurt. Bovendien is een rustige, diepe ademhaling de beste manier om opgebouwde spanning los te laten.

 

2. Laat los

Er bestaan verschillende manieren om van een massage te genieten. Voor wie zich vaak laat masseren, kan een praatje slaan vast geen kwaad. Ben je echter niet zo van de massages, geef je dan liever helemaal over. Probeer je massagetherapeut niet een handje te helpen door 'mee te bewegen'.

3. Jij bent de baas

Sommige mensen voelen zich een beetje ongemakkelijk op de massagetafel. Ze hebben het er moeilijk mee om kwetsbaar en bijna letterlijk blootgesteld te worden aan een ander. Ook al ben je misschien met huid en haar overgeleverd aan een masseur, vergeet niet dat jij baas bent over jouw lichaam. Gaat de massage te hard, te snel of te zacht, geef dat dan aan. Jij bepaalt de grenzen.

4. Stop met denken

Een open deur? Dat zou je denken (ha! Daar gaan we weer met dat woordje!) Voor de meesten onder ons is het stilleggen van gedachten nog het allermoeilijkste. Een massage biedt je een geweldige kans om even nergens aan te denken. Je hoeft alleen maar te voelen en te genieten. Kortom: stop even die gedachtestroom en begin met 'zijn'. Voor je lichaam en geest is een wekelijkse massage ideaal. In dit korte artikel kan je lezen waarom.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"