Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
originele manieren groente

4 originele manieren om vaker groenten te serveren

Soms moet je vindingrijk zijn om groenten te eten, zelfs als je er geen zin in hebt; dan kunnen de volgende originele manieren helpen:

/h2>

1. Kaviaar

Snijd aubergines doormidden en maak langs de binnenkant inkervingen in het vruchtvlees. Giet er olijfolie over en kruid met peper, zout, tijm en oregano. Laat garen in de oven op 180°C, gedurende 20 tot 25 minuten. Haal de aubergines uit de oven en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit. Hak het fijn en voeg verse kruiden en balsamicoazijn toe. Heerlijk als zelfgemaakt beleg op je broodvervanger!

2. Op een stokje

1 van de meest originele manieren om groente te serveren is op een stokje! Courgette, pastinaak of zelfs de steel van bloemkool of broccoli: alle stevige groentesoorten kan je gebruiken om te prikken. Broccoli is 10 x gezonder dan je denkt! Lees ook: Meer Omega-vetten dankzij broccoli, dé top-groente voor je gezondheid

3. Groentepasta

Al eens gedacht aan pasta... gemaakt van groenten? Snij de groente (bijvoorbeeld courgettes, snijboontjes, knolselder) met een mandoline in lapjes die je vervolgens in lange draadjes snijdt. Gaar deze pasta kort, zodat hij goed stevig blijft.

 

4. Risotto

Deze tip is een beetje bewerkelijker! Je moet namelijk de moed hebben om je groenten zo fijn te snijden tot ze de grootte hebben van een rijstkorreltje. Maar eens je je verzameling worteltjes, paprika & co hebt, hoef je alleen maar een sjalotje aan te stoven in olijfolie en er langzaam water bij te gieten.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"