4 originele manieren om vaker groenten te serveren
1. Kaviaar
Snijd aubergines doormidden en maak langs de binnenkant inkervingen in het vruchtvlees. Giet er olijfolie over en kruid met peper, zout, tijm en oregano. Laat garen in de oven op 180°C, gedurende 20 tot 25 minuten. Haal de aubergines uit de oven en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit. Hak het fijn en voeg verse kruiden en balsamicoazijn toe. Heerlijk als zelfgemaakt beleg op je broodvervanger!
2. Op een stokje
1 van de meest originele manieren om groente te serveren is op een stokje! Courgette, pastinaak of zelfs de steel van bloemkool of broccoli: alle stevige groentesoorten kan je gebruiken om te prikken. Broccoli is 10 x gezonder dan je denkt! Lees ook: Meer Omega-vetten dankzij broccoli, dé top-groente voor je gezondheid
3. Groentepasta
/h2>
Al eens gedacht aan pasta... gemaakt van groenten? Snij de groente (bijvoorbeeld courgettes, snijboontjes, knolselder) met een mandoline in lapjes die je vervolgens in lange draadjes snijdt. Gaar deze pasta kort, zodat hij goed stevig blijft.