Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voordelen hond

De 2 meest onverwachte manieren waarop een hond je leven verandert

De voordelen van een hond zijn niet te onderschatten: je trouwe viervoeter verhoogt je kans op een lang leven, vermindert de kans op een hartaanval, verbetert je sociale contacten.... Kortom: een hond is gezond. En dan zijn er bijvoorbeeld nog deze 2 verrassende voordelen voor je gezondheid:

1. Voordelen van een hond: je leert mediteren

Als Max helemaal over het dolle heen is zodra jij de sleutel in het slot steekt, voel je je niet alleen trots, maar ook blij. Je hond trekt alle aandacht naar zich toe en geeft je een mooie kans om helemaal in het 'hier en nu' op te gaan. Wat geldt voor Max, gaat bij uitbreiding zeker ook op voor Minoes: aaien over de zachte vacht van je huisdier, dat zich helemaal aan je vriendschap overgeeft, verdrijft eventjes alle stress en is een vorm van mediteren. Samen met een dier mediteren werkt vaak beter dan alleen. Ook je ommetje door het park kan je pimpen tot een mooi meditatiemoment. Wandelen in het bos heeft dat effect, zoals je hier kan lezen.

2... en dieper slapen

voordelen hond4 op de 10 personen uit een Amerikaans slaaponderzoek geeft aan pas echt te slapen als een roos als hun huisdier hen vergezelt op de slaapkamer. Met de hond of kat in de lappenmand voelen mensen zich in goed gezelschap en lekker veilig. Daarom slapen ze beter in. Je huisdier echt ín je bed laten slapen gaat dan weer ten koste van hygiene en kan een minder diepe slaap veroorzaken. Woon je op een appartement en laat je huisbaas geen honden toe? Of houd je wel van beestjes, alleen niet onder jouw dak. Ook voor jou is er natuurlijk nog hoop op een diepere nachtrust. Nog een ander onderzoek toont namelijk aan dat lezen een vergelijkbaar effect heeft dan het gezelschap van een gezellige viervoeter. Zo'n stille kamergenoot op het nachtkastje heeft dus z'n voordelen. Lezen heeft ook heel wat voordelen op lange termijn. Nieuwsgierig? De wetenschap achter deze stelling vind je in dit artikel.

Nog meer tips? Neem een heerlijk bad met je lievelingsgeurtje. Jasmijn of lavendel zijn perfect om in een staat van diepe ontspanning te komen. Steek voor het slapengaan een kaars met vanillegeur aan. Dit aroma werkt rustgevend en brengt je zeker in slaapstemming. Het allerveiligste doe je dat in de badkamer. Blaas het kaarsje altijd uit tussen bad en bed. In de slaapkamer is de kans groot dat je het natuurlijke nachtlichtje zou vergeten doven. Als je dit artikel leest, heb je vast niet al te veel overtuigingskracht nodig. Toch hopen we dat ook jij overstag gaat door deze enorme voordelen aan het hebben van een hond. Veel plezier!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo