Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
cellulitis mannen

Cellulitis bij mannen: bestaat het echt?

Hebben mannen ook last van cellulitis? Het antwoord luidt jammer genoeg volmondig: 'ja'. Alleen minder vaak dan vrouwen, en ze praten er minder over. Laten we even kijken hoe dat komt, en welke oplossingen er bestaan:

Hormonen beïnvloeden cellulitis bij mannen

1 van de verklaringen waarom mannen minder last hebben van cellulitis is het verschil in de hormonenhuishouding tussen mannen en vrouwen. Het hormoon testosteron maakt nagenoeg geen cellulitis aan, terwijl dat bij het vrouwelijke hormoon oestrogeen veel meer het geval is. Op hogere leeftijd krijgen mannen meer last van oestrogeen, maar door de band genomen beschikken ze slechts in kleine mate over het hormoon.

Ander huidtype

cellulitis mannenHet verschijnen van cellulitis bij mannen heeft ook te maken met het bindweefsel en de huid. Doorgaans is de huid van mannen dikker, waardoor cellulitis minder zichtbaar is. Als mannen celllulitis ontwikkelen, is het vaak op plekken waar de huid wat weker is- in de nek of op de buik. Het bindweefsel van mannen heeft een structuur waardoor opgezwollen vetcellen minder snel zichtbaar zijn. Toch is het net onder het hemd en boven de hemdkraag dat putjes en de zogenaamde sinaasappelhuid hun intrede doen.

Niet altijd door overgewicht

Cellulitis bij mannen loopt net als bij vrouwen niet altijd samen met overgewicht. Naar schatting heeft 10% van de mannen last van cellulitis, al lijkt het aannemelijk dat dit percentage nog hoger ligt. Zoals gezegd durven niet alle mannen met cellulitis ermee naar buiten komen. Naast overgewicht bestaan er nog andere factoren die cellulitis kunnen veroorzaken: een verstoorde hormoonspiegel kan de boosdoener zijn, maar ook het overmatige gebruik van alcohol, sigaren en sigaretten. Weinig bewegen of een ronduit zittend leventje zijn ook uit den boze. Dat vertraagt de bloedcirculatie en verstikt de huid. Een vale huid door het roken? Het beste kan je natuurlijk stoppen met deze ongezonde gewoonte, maar zolang je aan het minderen bent kan je SkinnyLove uitproberen. Het rijke vitaminegehalte van dit drankje boost de aanmaak van collageen, waardoor de schade enigszins beperkt blijft.

Massage

Laat ons starten met het goede nieuws: mannen raken sneller van cellulitis verlost dan vrouwen. Maar er is ook minder goed nieuws. Je zal er wel een beetje moeite voor moeten doen! Gezonder eten staat op nummer 1. Alleen als je minder zout, vet en suiker binnenkrijgt kan je vetgehalte zakken. Maak er ook werk van om meer te bewegen. Zo pak je dat hardnekkige vet op je buik aan. Denk ook aan het belang van water. Als je goed gehydrateerd blijft, krijgt je lichaam de kans om toxines te verwijderen. Benieuwd naar het positieve effect van water drinken? Lees ook: DIT gebeurt als je 30 dagen alleen water drinkt. Tenslotte is het cruciaal om je huid goed te verzorgen. Via regelmatige massage kan je je huid verstrakken, zodat oneffenheden en cellulitis minder opvallen. Start met een goede scrub om de bloeddoorstroming op gang te brengen, en breng daarna met ronddraaiende bewegingen een verstevigende olie aan. We hopen dat we je ondersteunen door het aankaarten van een probleem dat bij een heel groot deel van de bevolking leeft. Ontsierende putjes en bultjes zijn inderdaad een motivatie meer om gezond(er) te gaan leven, zowel voor mannen als voor vrouwen. Succes!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"