Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
massage olie

Massages zijn verrukkelijk gezond, maar welke olie werkt het beste? 

Er bestaan verschillende soorten olie voor elk soort massage, al naargelang je gemoedstoestand en het gewenste effect. Grof geschetst kan je voor sport-of drukpuntmassages het beste ontgiftende olie gebruiken, en voor traditionele (Zweedse) massages olie met een ontspannend effect, zoals bijvoorbeeld lavendel of jasmijn.

Nog meer weten over de weldaad van massage? Dit artikel is een goede start.

massage olieBasisolie + geurtje naar keuze

Voor massages gebruik je een neutrale olie, bijvoorbeeld olie van amandel. Meer specifiek kan je gaan werken met geuren volgens je gemoedstoestand. Dan doe je met andere woorden aan aromatherapie, wat - onder meer getuige dit artikel - de kracht van je massage uitvergroot. Opgelet: meng per eetlepel basisolie steeds maximaal 10 druppels essentiële (geur)olie. Hieronder geven we je 7 ideetjes om volop mee te experimenteren.

Aromatherapie

Eucalyptus

Lucht op bij griep en verkoudheid

Citroengras

Citroengras werkt bloedzuiverend en verstevigt de huid.

Roos

De geur van rozen is niet alleen romantisch (en dus erg geschikt om te gebruiken bij het voorspel), maar werkt ook bij depressie, hormonale disbalans en zelfs constipatie.

Ylang Ylang

De geur van dit exotische bloempje verdrijft spanning en stress, helpt goed tegen een droge huid en werkt als afrodisiacum

Pepermunt

Munt is een ware wonderolie. Deze olie maakt de massage stimulerend en helpt bijzonder goed bij hoofdpijn. Ook bij verkoudheid is het niet alleen goed om te dampen met pepermunt, maar ook om te genieten van een opkikkerende massage met deze olie.

Sinaasappel

Heb je moeite om in slaap te vallen? Laat je masseren met sinaasappelolie. Enkele druppeltjes zijn al voldoende om je een zonnig, en zalig ontspannen gevoel te geven.

Sandelhout

De geur van sandelhout is een wondermiddeltje tegen misselijkheid, maar werkt ook goed tegen huiduitslag en blaasontstekingen. Nog een laatste tip? Neem een geurbrandertje en laat nog een paar druppeltjes van je lievelingsolie verdampen in de ruimte. Effect gegarandeerd!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"