Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
matcha thee vetverbrander

Het matcha mirakel: thee als vetverbrander

Wie bezig is met gezonde voeding is ongetwijfeld de groene matcha thee al tegengekomen. Het drankje is veel meer dan de zoveelste trend, want matcha thee levert je verschillende gezondheidsvoordelen op en is een echte vetverbrander.

Wat is matcha?

Het groene brouwsel is zeker niet nieuw. Al sinds de 12e eeuw is de thee een traditioneel onderdeel van de Japanse cultuur. Nu de poederthee ook bij ons een hype is, kunnen wij gelukkig meegenieten van alle gezonde voordelen ervan. De SkinnyLove ochtendkuur is ideaal om het Matcha extract eens uit te testen. matcha thee vetverbrander De matcha groene thee is niet hetzelfde als gewone groene thee. Dat komt omdat de bereiding van de theeblaadjes op een andere manier verloopt. Het Japanse verwerkingsproces van de blaadjes is uniek. De telers dekken hun oogst af om de opvallende, diepgroene kleur te krijgen. Vervolgens vermalen ze de blaadjes tot poeder. Bij groene thee blijven de blaadjes daarentegen behouden om er vervolgens theezakjes van te maken.

Waarom is matcha thee een goed idee?

Matcha heeft niet alleen een positieve invloed op je gezondheid, maar werkt ook als vetverbrander. Interessant dus als je bezig bent met afslanken. Doordat het poeder rijk is aan EGCG, een krachtige antioxidant die het lichaam zuivert, kan matcha thee het metabolisme versnellen en zo functioneren als vetverbrander. Dat kan gewichtsverlies stimuleren. Bovendien voorkomen polyfenolen, ook antioxidanten, dat de opgenomen voedingsstoffen omgezet worden in vet.

Lees ook: 4 makkelijke manieren om je metabolisme te boosten 

En dat is nog niet alles. Matcha levert je daarbovenop nog de volgende 5 voordelen op:

  1. De aanwezige antioxidanten zorgen voor een jonger uitziende huid.
  2. Matchapoeder is rijk aan vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, calcium en eiwitten, en daarmee perfect om je immuunsysteem te versterken.
  3. Het zorgt voor een detox-effect en ontgift je lichaam dus van afvalstoffen.
  4. De thee geeft je mind een boost waardoor je meer energie en uithoudingsvermogen krijgt.
  5. Het aminozuur L-Theanine is een hulpmiddel om stress te verminderen en ontspanning en meditatie te bevorderen.
En last but definitely not least, matcha thee is ook nog eens geweldig lekker. Nu ben je ongetwijfeld overtuigd om dit matcha mirakel zelf eens te proberen, een thee als vetbrander kan nooit slecht zijn, toch?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"