Doorgaan naar inhoud
meer beweging

Meer beweging dankzij deze 5 handige tips (ideaal als je niet van sporten houdt!)

Hoe belangrijk gezond eten ook is tijdens een dieet, wat meer beweging kan zeker geen kwaad. In tegendeel zelfs. Dat beetje extra beweging is een echte boost bij het afvallen. Jammer genoeg is sporten niet voor iedereen weggelegd en vindt niet iedereen het even tof. Daarom deze 5 tips voor beweging die ideaal zijn voor wie niet graag sport.

Bij een gezonde levensstijl hoort vanzelfsprekend ook een beetje beweging. Gelukkig betekent dit niet dat je meteen moet beginnen trainen om een halve marathon te lopen. Het zijn kleine dingen die het verschil maken en die jou fit en gezond houden.

Lees ook: Deze 3 fitness oefeningen kan jij gemakkelijk thuis doen

1. Koop een hond

Een mooi excuus om een viervoeter in huis te halen: de dagelijkse wandeling die eraan vasthangt. Zelfs een kort wandelingetje met je hond heeft al veel effect op je lichaam. Bovendien kan het dier ongetwijfeld thuis niet altijd goed stilzitten, waardoor je daar ook meerdere keren per dag actief met hem zal spelen. Een hond is dus veel meer dan een gezellig huisdier alleen! Lees ook: Checklist: klaar voor een hond, ja of nee?

2. Neem de trap

Hoe verleidelijk het ook is om op je werk de lift te nemen, pak toch liever eens de trap. De derde verdieping is minder ver dan je eigenlijk denkt. De trap nemen is een simpele manier om je conditie of uithoudingsvermogen te verbeteren. Na amper een week vaarwel te zeggen tegen de lift merk je al een verschil.

3. Fiets naar het werk

Woon je niet al te ver van het werk? Neem dan eens de fiets in plaats van altijd voor de auto te kiezen. Zo heb je er al een kleine work-out opzitten tegen dat je op je werk aankomt en ook je concentratie zal tijdens de werkdag veel beter zijn. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu, handig meegenomen.

4. Sta elk uur een keertje recht

Wie een zittende job heeft en elke dag in een bureaustoel zit, weet zelf ook wel dat al dat zitten vermoeiend is. Nood aan een kleine tip om je energiepeil weer omhoog te krijgen? Sta elk uur minstens één keer op van je stoel. Passeer even langs een collega om een vraag te stellen, haal iets om te drinken of ga even naar het toilet. Het zit in de kleine dingen.

5. Lunch op verplaatsing

Eet je lunch zeker niet op aan je bureau terwijl je ondertussen vlijtig op je laptop verdertokkelt. Sta op en ga bewust naar een andere ruimte om daar te gaan lunchen. Je hebt de beweging mee tijdens de verplaatsing en je verzet even je gedachten. Wie achter zijn bureau blijft zitten, draagt daar later op de middag de gevolgen van en kan zich minder focussen.

Lees ook: Een middagdip tegengaan? Geen probleem dankzij deze tips

Zo zie je maar dat elke beweging telt. Dankzij deze tips voor meer beweging blijf jij fit en gezond zonder problemen en geef jij je dieet een boost.

Vorig artikel Stevig doorwandelen heeft dit effect op je lichaam
Volgend artikel Bewezen: koppels die dit samen doen zijn gelukkiger