Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
meer energie

6 natuurlijke manieren om meer energie te krijgen

We kunnen altijd wel wat extra energie gebruiken. Het liefst krijgen we een boost op een natuurlijke en gezonde manier. Hier vind je zes natuurlijke manieren om meer energie te krijgen. Wedden dat je jezelf ineens ook veel beter in je vel voelt?

1. Drink water

Per dag zou je zo'n 2 liter water moeten drinken, wat neer komt op ongeveer 8 glazen. Als je niet voldoende drinkt, geraakt je lichaam uitgedroogd. Een van de eerste gevolgen hiervan? Vermoeidheid. Heb je last van een middagdipje op het werk? Ga dan eens na of je al wel water hebt gedronken die dag. Een simpele en gezonde oplossing voor een fris hoofd én lichaam. Als je moeite hebt met de 'droge' smaak van water kan je altijd een smaakje toevoegen aan je water zoals gember en citroen van Ginger BLAST.

Lees ook: Vijf overtuigende redenen waarom veel water drinken gezond is

2. Eet gezond

Wanneer je kiest voor een snelle snack met chocolade en veel suiker zal je energieniveau pijlsnel dalen. Kies voor een gezonde en evenwichtige maaltijd om de dag door te komen met voldoende energie. Na de maaltijd toch nog een hongertje? Kies dan voor iets gezond zoals de Craving Killer of een stuk fruit. Gezonde voeding werkt ook zuiverend voor de geest. Zo simpel kan het zijn! Lees ook: 7 overtuigende redenen om meer pure voeding te eten

3. Ga naar buiten

gezonde keuzes
Zonlicht doet je goed. Door naar buiten te gaan, maakt je lichaam meer vitamine D aan waardoor je minder vermoeid bent. Bekijk het een beetje zoals zonnepanelen die kunnen opladen door zonlicht, zo werkt het ook met jouw lichaam. De vitamine D zorgt voor een natuurlijke energieboost en maakt heel wat endorfines aan waardoor we gelukkig worden. Sounds like a plan!

4. Zet planten in je buurt

planten in huis
Wie planten op zijn kantoor heeft staan, heeft geluk. Planten filteren de lucht in je omgeving en zorgen er daardoor voor dat je langer fris in het hoofd blijft. Als natuurlijke luchtfilters verspreiden ze goede aroma's die de concentratie bevorderen. Planten hebben verder een algemene positieve invloed op je gezondheid waardoor je meer energie krijgt op een natuurlijke manier.

5. Beweeg meer

Beweging zorgt ervoor dat je jezelf beter in je vel en vitaler voelt. Als je sporten vermoeiend vindt, think again. Na je sportmoment zal je endorfines aanmaken waardoor je veel energie krijgt én jezelf supergoed voelt. Sleep jezelf uit die zetel en bewegen maar als je extra energie wil! Je zal merken dat je er echt baat bij hebt.

Lees ook: Meer beweging dankzij deze 5 handige tips (ideaal als je niet van sporten houdt!)

6. Lach

Deze tip klinkt misschien absurd, maar het is er wel een hele effectieve. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wie veel lacht meer energie heeft. Het perfecte excuus om je humor eens boven te halen wanneer je het even niet meer ziet zitten! Nog een ander interessant resultaat uit het onderzoek? Wie meer lacht, is gelukkiger. Je weet wat je te doen staat.

Lees ook: Waarom lachen goed is voor jouw gezondheid

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"