Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hydrateren

Meer hydrateren tijdens warm weer dankzij deze 5 tips

Je weet ondertussen al lang dat je elke dag voldoende water moet drinken. Tijdens warme zomerdagen is het des te belangrijker om voldoende te hydrateren om gezondheidsrisico's te vermijden. Toch is dat vaak een hele opgave, omdat je eigenlijk minder honger hebt dan gewoonlijk en daardoor ook minder gaat drinken. Dankzij deze tips is meer hydrateren tijdens zonnige dagen geen probleem voor jou.

1. Drink water

hydrateren Aangezien ons lichaam voor 60% uit water bestaat, is het tijdens warme dagen extra belangrijk om het vochtgehalte aan te vullen. Door het warme weer ga je meer zweten, waardoor je lichaam sneller uitgedroogd geraakt. Op warme momenten moet je dus meer water drinken dan op dagen met een gemiddelde temperatuur. Bovendien bevordert voldoende water de spijsvertering, waardoor je minder hongeraanvallen krijgt én je sneller afvalt. Voorzie jezelf van een flesje water als je onderweg bent en probeer warme dranken te vermijden.

Lees ook: Vijf overtuigende redenen waarom veel water drinken gezond is

2. Eet fruit en groenten

hydrateren Fruit en groenten bestaan voor een heel groot deel gewoon uit water. Als je voldoende wil hydrateren, dan is het eten van veel fruit en groenten dus een goed idee. Op warme dagen smaken fruitsoorten zoals watermeloen, ananas en grapefruit bovendien extra goed! Bij de groenten voorzien onder andere de komkommer, selder, tomaten, radijzen en bloemkool een hoog watergehalte. You know what to do!

3. Smaakmakers

Ben jij water heel snel beu? Voeg er dan natuurlijke smaakmakers aan toe. Je kan altijd een citroen of wat komkommer toevoegen aan je water. Wil je toch liever het gevoel hebben dat je iets anders aan het drinken bent? Kies dan voor een natuurlijk extract zoals SkinnyLove. Het bestaat uitsluitend uit natuurlijke en gezonde ingrediënten en zit boordevol vezels, waardoor het perfect aansluit bij een gezonde levensstijl. Het is de ideale optie voor wie geen fan is van droog water en graag nog wat extra vitaminen en mineralen meepikt. Pluspunt? Het geeft je dieet een boost!

Lees ook: Zo zorgt citroenwater voor een gezond lichaam

4. Drink net voor het eten

Heb je een heel drukke dag en denk je daardoor toch net niet genoeg aan voldoende water drinken? Probeer dan elke keer vlak voor je gaat eten een glas of twee glazen water te drinken. Op die manier krijg je de goede hoeveelheid binnen en zal je tijdens de maaltijd sneller verzadigd zijn, waardoor je makkelijker afvalt.

Lees ook: Problemen met afvallen? Dit is waarom

5. Bestel altijd water

hydrateren Zomerweer brengt uiteraard vele en gezellige bezoekjes aan terrasjes met zich mee. Het gevaar hiervan is natuurlijk dat je wel drinkt, maar voornamelijk frisse drankjes zoals limonade of een cocktail. Probeer elke keer als je iets bestelt ook water mee te bestellen zodat je voldoende gehydrateerd blijft. Niet elke drank is optimaal voor je gezondheid en voor je hydratatie. Wil je graag gezond blijven, maar heb je geen zin in water? Probeer dan eens de Summer Booster uit op je eigen terras. Dat is een alcoholvrije cocktail met een afslankende en vetverbrandende werking. Met warm weer doet alcohol meer kwaad dan goed, dus een aantal alternatieven zijn zeker welkom.

Lees ook: Dit doet alcohol écht met je huid Door deze tips om meer te hydrateren overleef jij deze zomer op een gezonde manier!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo