Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
meer zelfliefde

Meer zelfliefde na een relatiebreuk dankzij deze 4 simpele tips

Wanneer je net uit een relatie komt, is het soms moeilijk om jezelf graag te zien. Alles waar je in geloofde, bestaat plots niet meer en je twijfelt over alles. Net in de periode na de relatiebreuk is het belangrijker dan ooit om meer zelfliefde te creëren en te focussen op jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig lukt het jou wel dankzij deze vier simpele tips.

Of het nu jij of de andere persoon was die een punt achter jullie relatie zette: het doet sowieso pijn. Soms brengt het je helemaal in de war en zorgt het voor een barst in je zelfvertrouwen. De tijdsperiode waarin jij en je partner samen waren, maakt ook niet echt uit. Elke vorm van liefdesverdriet kan je helemaal door elkaar schudden. Tijd kan alle wonden helen, maar soms is het beter om zelf het heft in handen te nemen. Deze tips voor meer zelfliefde brengen jou alvast op de goede weg om je leven terug in te richten zoals jij dat wilt.

1. Zoek je passie

Ook al neem je jezelf voordat je in de relatie stapt voor dat je jezelf of je interesses nooit aan de kant gaat schuiven voor iemand anders, is de kans toch groot dat het na verloop van tijd toch gebeurde. Zoek opnieuw wat je passie is en met welke activiteiten je jouw vrije tijd vanaf nu weer kan invullen. Ga op zoek naar wat je echt leuk vindt en verlies jezelf weer helemaal in je passie. Door jezelf bezig te houden met iets wat je leuk vindt, ga je jezelf automatisch weer beter in je vel voelen.

2. Ga op reis

meer zelfliefde Wanneer je uit elkaar gaat, doet alles in jouw omgeving je aan de andere denken. Daarom is het geen slecht idee om even aan je omgeving en je dagelijkse realiteit te ontsnappen. Op die manier kan je de andere uit je gedachten zetten en meer focussen op jezelf. Een ander land biedt altijd nieuwe perspectieven op bepaalde situaties, waardoor je helemaal opgeladen terugkomt. Het leidt je gedachten af van de break-up en zorgt ervoor dat je kan nadenken over wat je zélf verder wil in je leven. Trommel je beste vriendinnen op of reis alleen: alles werkt zolang je er maar even tussenuit bent.

Lees ook: 3 wetenschappelijk bewezen redenen voor waarom reizen goed voor je is

3. Spreek af met vrienden

meer zelfliefde Het is een slecht idee om jezelf te verdrinken in zelfmedelijden. Een relatiebreuk alleen verwerken is geen goed idee, omdat je zo alleen maar blijft nadenken over 'wat als'. Plan leuke activiteiten met vrienden en praat ook over hoe je jezelf voelt. Ga mee naar dat ene feestje of ga een dagje shoppen. Op al die momenten dat je jezelf bezighoudt, denk je even niet meer aan de andere. Daardoor besef je dat de wereld ook doordraait en dat je jezelf nog kan amuseren zonder de andere. Bovendien zijn je vrienden en familie ideaal om je op te beuren wanneer je het even niet meer ziet zitten en ze jou moeten overtuigen dat je wel de moeite waard bent.

Lees ook: Afspreken met vrienden: waarom je het vaker moet doen

4. Me-time

warm bad gezond Tijdens jullie relatie had je ongetwijfeld ook wel een momentje vrij voor jezelf, maar het is toch anders om naar je favoriete serie te kijken wanneer je lief slaapt dan wanneer je helemaal alleen thuis bent. Ontspanning is heel belangrijk om meer zelfliefde te voelen. Kies dus waar jij echt zin in hebt en geniet er ten volle van. Mis je de andere tijdens dat moment? Denk dan gewoon dat je anders nooit had kunnen genieten van dit rustige momentje.

Lees ook: Dankzij deze 6 eenvoudige tips ga jij voor meer zelfliefde

Break-ups zijn hard, maar ze zijn niet het einde van de wereld. Nieuwe dingen komen eraan die nog beter zijn dan wat je achter je hebt gelaten. Meer zelfliefde leidt je vlugger naar de dingen die wél voor jou bestemd zijn.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"