Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
metabolisme boost

Je metabolisme versnellen doe je met deze 4 tips

Als je wat kilo's wil verliezen zal je ongetwijfeld al wel van metabolisme gehoord hebben. Jouw metabolisme is eigenlijk je stofwisseling, dus hoeveel energie je krijgt van voeding. Bij sommigen is het soms moeilijker om af te vallen en werkt het metabolisme wat trager. Toch zijn er een aantal dingen die je kan doen, waardoor je makkelijker die overbodige kilo's kwijt kan spelen. Dankzij deze vier manieren kan je jouw metabolisme versnellen.

1. Slaap voldoende

slaap Wie 's nachts minder slaapt heeft de dag daarna een grotere kans om ongezonder te eten en te snoepen. Met andere woorden: je eetlust verhoogt. Dit komt omdat je het anti-stresshormoon cortisol aanmaakt bij te weinig slaap. Dat zorgt naast een hogere eetlust ook voor een hogere bloedsuikerspiegel en een trager metabolisme. Als je een half uurtje voor het slapengaan wat SleepDust toevoegt aan je water, ga je merken dat je sneller in slaap valt en beter kan doorslapen.

2. Beweeg meer

bewegen metabolisme versnellen Een toptip om je metabolisme te versnellen is gewoon wat meer bewegen! Als je meer beweegt heeft dat ongetwijfeld effect op de snelheid van je stofwisseling. Geen zorgen, je moet geen marathon uitlopen om je metabolisme bij te schaven. Alle kleine beetjes helpen. Ga bijvoorbeeld wat vaker te voet naar de winkel of laat de hond elke dag een half uurtje uit. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wie 30 minuten beweegt en zo de hartslag verhoogt al effecten merkt op de gezondheid. Eén van deze effecten zal een lager cijfer op jouw weegschaal zijn. Het belangrijkste is dat je lichaam gewend geraakt aan de beweging, waardoor je een sneller metabolisme krijgt en je vetverbranding sneller verloopt.

Lees ook: Stevig doorwandelen heeft dit effect op je lichaam

3. Drink voldoende water

metabolisme versnellen Voldoende water drinken is eveneens goed om jouw metabolisme een boost te geven. Je lichaam heeft water nodig om optimaal te kunnen functioneren. Hoe meer water je drinkt, hoe beter je stofwisseling werkt. Ook natuurlijke extracten zoals SkinnyLove zijn ideaal om aan je water toe te voegen. Zo bevat je water niet alleen heel wat extra vitaminen en mineralen, maar krijgt het meteen ook een lekker smaakje.

SkinnyLove Craving killer bar | mango - mandarijn metabolisme versnellen4. Eet een tussendoortje

Als je enkel 3x per dag eet, wordt je metabolisme getraind om te vertragen. In de uren tussen de maaltijden door gaat jouw lichaam vet opslaan. Bij de volgende grote maaltijd komen de calorieën extra hard aan. Het is beter om verdeeld over de dag meerdere kleine porties te eten. Zo houd je de verbranding goed op gang. Verschillende studies toonden ook aan dat mensen die gedurende de dag kleine porties eten, tijdens de hoofdmaaltijd minder eten. Zorg dus dat je 2 of 3 tussendoortjes voor, tussen of na je 3 hoofdmaaltijden eet. Ken je onze hongerstillende Skinny bars al? Die zorgen er sowieso voor dat je sneller verzadigd bent en minder honger hebt!

Lees ook: Een gezonde levensstijl volhouden? Dankzij deze tips lukt het je!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo