Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slecht geheugen

Moeite met onthouden? Deze specerij is de oplossing voor een slecht geheugen

Vergeet je vaak dingen en is onthouden niet bepaald jouw sterkste talent? Dan is er goed nieuws voor jou. Wie elke dag de specerij kurkuma consumeert, zou langzaamaan een beter geheugen ontwikkelen. Lees snel verder om te weten te komen hoe de specerij jouw slecht geheugen kan verbeteren.

Traditioneel medicijn

Kurkuma of geelwortel is al eeuwenlang in gebruik als medicijn voor allerlei kwaaltjes. Onder andere onze gewrichten en ons immuunsysteem hebben baat bij de opname van deze specerij. Toch zou het ook ons geheugen kunnen verbeteren. De gele pigmenten in de specerij, de curcuminoïden, verdienen alle eer. Dat zijn de belangrijkste werkzame stoffen in kurkuma die voor de geneeskrachtige werking ervan zorgen.

Lees ook: Deze nieuwe inzichten over kurkuma zullen je blij maken

Steuntje voor het geheugen

slecht geheugen Wie moeite heeft met geheugensteuntjes, kan kurkuma gebruiken als steuntje voor het geheugen zelf. Eén van de eigenschappen van de specerij is dat het een onstekingsremmer is dankzij de aanwezige hoeveelheid antioxidanten. Hierdoor wordt kurkuma vaak genoemd als een mogelijke oplossing voor de ziekte van Alzheimer. Na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en een analyse van het curcuminoïden-gehalte in het bloed van mensen die elke dag een kurkuma supplement innamen, bleek dat de geheugenfunctie van die mensen met maar liefst 30% vooruit was gegaan.

Waarom werkt het?

kurkuma Het werkt als een oplossing om de functionering van het geheugen te stimuleren, net door die ontstekingsremmende werking die we net vermeldden. Hierdoor heeft kurkuma de kans om ontstekingen in de hersenen te verminderen. Die ontstekingen worden vaak in verband gebracht met geheugenstoornissen zoals Alzheimer of andere mentale gezondheidsproblemen zoals depressies. Een echt medicijn voor dit soort ziektes is er dus nog niet, maar het is wel al een stap in de goede richting.

Lees ook: Is kurkuma echt het gele goud?

Wie kurkuma combineert met deze vier effectieve tips om het geheugen te trainen, is alvast goed bezig om een slecht geheugen te verbeteren of te voorkomen.

Vorig artikel Lombardia Food Creator nv: duurzaam en lokaal ondernemen zonder toegevingen