Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
snelle beauty boosters

Mooier dankzij matcha en nog 4 andere snelle, natuurlijke beautyboosters

Was de aanloop naar de feestdagen voor jou vermoeiend en kan je wel een beautybooster gebruiken? Dan ben je niet alleen. We hopen hoe dan ook dat je nu nog een paar minuutjes de tijd voor jezelf hebt, en een paar simpele ingrediënten in je voorraad kast hebt staan. Dankzij deze snelle trucjes krijgt jouw natuurlijke schoonheid nog een boost voor de feestdagen!

Peterselie

Ben je echt afgemat en zit een dutje er niet meer in? Vergeet even komkommers om je gezwollen oogleden op te frissen. Die doen prima hun werk, maar er bestaat nog een 2.0 versie uit de natuur die de huid rondom je ogen kan verlichten. Al eens gehoord over de kalium en vitamine K in peterselie? Samen met chlorofyl uit het kruid lichten ze je oogcontour mooi op. Pak een vezeltje en plet een klein bosje biologische peterselie. Giet er een glas warm water overheen en dep vervolgens twee wattenschijfjes in het groene goedje. Ga daarna vijf minuutjes liggen en ontspan je ogen terwijl de antioxidanten hun werk doen. Neem, als het kan, ook een half koffielepeltje SleepDust. Met deze minidosis zal je niet van in slaap vallen, maar je spieren zullen ontspannen zodat je er ook in je gezicht beter uitziet.

Gouden gloed

Om een mooie gloed te krijgen, smeren aanstaande bruidjes in India hun huid in met kurkuma. Meng een half koffielepeltje kurkuma met een eetlepel kokosolie en breng dit aan op je hele gezicht. Je gezicht ziet er nu misschien oranje uit, maar het resultaat zal de moeite waard zijn! Laat het maskertje 20 minuten zijn werk doen en spoel af met warm water. Kijk natuurlijk uit dat alles mooi weggespoeld is en gebruik voor de zekerheid geen witte of lichtgekleurde handdoek (geelwortel kan erg kies zijn voor vlekken).

Water met peps

Wie kent nog de tip die Kate Moss de wereld instuurde? Het Engelse topmodel zweerde bij een badje ijsklontjes voor een stralende teint. Toch iets te gewaagd tijdens deze knusse kerstperiode? Meng 2 delen spuitwater met 1 deel natuurlijk bronwater voor een gelijkaardig effect. Zorg dat het water flink gekoeld is. Dompel je gezicht 10 seconden onder. De bubbeltjes uit het water doen je huidcellen snel terug opleven. Als je liever geen badje neemt, kan je het koolzuurhoudend water ook op een watje aanbrengen en gebruiken als conditioner.

Matcha-masker

snelle beautyboostersOm te beginnen kan je een stoombadje maken door wat verse groene thee te laten koken in een grote pot. Neem een schone handdoek en adem 3 tot 5 minuten de zuivere theelucht in. De antioxidanten doen hun werk en zetten je poriën open. Vervolgens maak je je home spa beleving af door 1 eetlepel matchapoeder te mengen met 100 g rietsuiker en 1 eetlepel advocado-olie. Meng het poeder met de suiker en maak er samen met de olie een zachte scrub van. Breng aan met opwaartse, circulaire bewegingen en ga daarna 5 minuutjes languit liggen. Dankzij de polyphenolen (krachtige oxidanten) uit de matcha wordt je huid gezuiverd en gevoed met vitamines. Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Maak het jezelf gemakkelijk en geniet! De cosmetische industrie is grillig en komt elk seizoen met nieuwe handigheidjes opdraven. Deze natuurlijke mooimakers gaan al jaren mee en werken snel. Het proberen waard! P.S.: Gebruik voor dit poeder geen Ginger BLAST met matcha. Die drink je lekker zelf!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo