Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
sexy massage

De allerbeste moves voor een sexy massage (volgens seks-én massagetherapeuten)

Geen beter voorspel als een heerlijke massage, toch? Misschien kan je al masseren als de beste, maar weet je niet hoe je de perfecte sexy massage geeft? Geen zorgen, het gaat zeker niet om de techniek alleen, maar ook om sfeerschepping en ontspanning. SkinnyLove wijst je graag de weg in 3 eenvoudige stappen:

1. Vuur en ijs

Speel eens een spelletje vuur en ijs om je zintuigen tot een kookpunt te brengen. Volgens massagetherapeuten versnelt de abrupte afwisseling tussen 2 uitersten de bloedcirculatie. Hierdoor zetten de bloedvaatjes uit en krimpen ze weer en wordt je lichaam ontvankelijker voor het plezier van aanrakingen. Pas wel op voor de tere zones. Je ogen, lippen, oren, de binnenkant van je polsen en knieën... vinden het niet zo fijn om dit spelletje mee te spelen! Om het gezellig te houden, begin je natuurlijk liefst met warme sensaties, voor je overschakelt op koude. Laat bijvoorbeeld je favoriete body lotion eens afkoelen in de koelkast, zo'n 30 minuten langs. Maak daarnaast een lepeltje warm door het 30 seconden in een kommetje kokend water te houden. Vraag je partner om cirkeltjes te tekenen rond je borsten met het lepeltje, en ze daarna te verwennen met een verkoelende massage. Daarna reist je partner verder naar je navel, om daar te starten aan hetzelfde ritueel. Volgens sekstherapeuten laat zo'n heet/fris spelletje je huid tintelen tot in de kleinste poriën.

2. (Niet) zien en zwijgen

Massage is er meestal op gericht om je 5 zintuigen te prikkelen. Vreemd genoeg werkt dat bij een erotische massage juist minder goed. Voor een extra speelse toets is het juist beter om 1 zintuig uit te schakelen. Telkens wanneer je dat doet, compenseren de andere zintuigen en worden ze intenser. Heel ongewoon, en daarom zo doeltreffend: een gelofte van stilte in bed! Schakel eens alle muziek uit-zelfs dat zen-achtergrondmuziekje, en leg elkaar het zwijgen op. Terwijl je elkaar masseert, voelt elke beweging heftiger-net omdat je een speldenknop kunt horen vallen. sexy massageEn dan is er natuurlijk nog een beproefde klassieker: de blinddoek. Haal die maar weer van onder het stof! Eigenlijk kan je gelijk welk lapje gebruiken om de ogen van je partner te bedekken terwijl je masseert, maar een zijden of satijnen doekje is natuurlijk wel zo fijn om de sensualiteit nog verder op te schroeven. Geblinddoekt heb je geen idee van wat de volgende sexy move zal zijn, en wordt het genieten door de spanning nog duizend maal intenser.

3. Hard en zacht

Harde en zachte strelingen vormen samen nog zo'n sensueel spel vol contrasten. Volgens massagetherapeuten is de combinatie van stevigere en mildere aanrakingen dé manier om je partner bij de sexy les te houden. Te veel dezelfde bewegingen maken je partner minder opmerkzaam voor je aanrakingen en kunnen hem zelfs in slaap wiegen. En dat willen we natuurlijk niet! Schud de boel eens flink door elkaar. Start je massage bijvoorbeeld op een plek waar niemand aan denkt, zelfs je partner niet! Vraag hem of haar om op zijn buik te gaan liggen en start met een stevige massage van de hoofdhuid. Op onze schedel blijft namelijk veel spanning zitten. Maak ronddraaiende bewegingen en zak dan af naar het stukje tedere huid waar je haarlijn overgaat in de nek. Hier ligt een zwaar onderschatte erogene zone! Hier ga je natuurlijk zachter te werk. Laat daarna je handen dat heerlijke lichaam van je partner naar beneden toe verwennen. Het hardere werk bewaar je voor de schouderbladen en de plekken waar de meeste spierbundels zitten. Vergeet de voeten niet, als je zover geraakt (en niet onderbroken wordt door je-weet-wel).

Toch graag nog tips voor een geslaagde voetmassage, voor straks of voor later? Check dan zeker deze blogpost: 5 onovertroffen argumenten om elke dag je voeten te (laten) masseren

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo