Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
misselijkheid bestrijden

Oef, dat lucht op: 4 natuurlijke manieren om misselijkheid te bestrijden

Misselijkheid is vre-se-lijk: je hoofd bonst, je keel schroeit dicht, je maag brandt en je begint te duizelen. De oplossing? Kalm blijven, en wachten op het effect van deze 4 natuurlijke beproefde reddingsmiddelen om misselijkheid te bestrijden:

1. Zoek afleiding

Soms kan een wandelingetje in de frisse lucht (of als het kan: in de natuur) de aandacht afleiden van je misselijke gevoel. Voel je echter sterke braakneigingen, kan je er maar beter vanaf zijn. Heel wat mensen hebben een heilige schrik om over te geven en proberen zich kost wat kost in te houden... maar daar onderdruk je de misselijkheid niet mee. Als je alles doet om te voorkomen dat je moet overgeven, voel je je misschien slechter dan wanneer je het gewoon doet.

2. Relax!

Je kan misselijkheid verminderen door te ontspannen. Probeer niet na te denken over het ongemak dat je voelt, maar concentreer je op je ademhaling. Blijf diep ademhalen om je maag te kalmeren. Zorg er ook voor dat je je spieren ontspant. Is er iemand bij je in de buurt, dan kan je vragen om je nek zachtjes te masseren (de ideale afleiding!).

3. Snuif frisse geurtjes op

misselijkheid vermijdenSluit vieze geurtjes zo veel mogelijk buiten en omring je door frisse, opwekkende geuren. Te warme, gesloten ruimtes zijn uit den boze, dus gooi de ramen open. Snijd een citroen, mandarijn of pompelmoes in partjes en snuif aan het vruchtvlees. Geen vers fruit bij de hand? Ook pepermunt- of citroenolie werken enorm verlichtend.

4. Drink dit pittige kruid

Gember is niet alleen lekker, maar doet ook wonderen bij verschillende soorten misselijkheid. Zwangere vrouwen drinken 's ochtends gemberthee. Ook wie autoziek is kent het kruid goed. Voel je je vaak onwel? Dan kan het handig zijn om geconcentreerd gemberpoeder op zak te hebben. Een halve of volle koffielepel opgelost in water, zijn genoeg om je misselijkheid te verhelpen. De Ginger BLAST doosjes zijn leuk om cadeau te doen en bovendien zuinig in gebruik. Je kan kiezen voor pure gember, of een combinatie met bijvoorbeeld matcha of citroen. Je zal je snel opgekikkerd voelen! De natuurlijke tips hierboven kunnen helpen om de misselijkheid te bestrijden zonder medicijnen. Opgelet: houdt de misselijkheid langer dan een paar dagen aan, is het toch raadzaam om een dokter te raadplegen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"