Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
natuurlijke energieboost

Een natuurlijke energieboost? Dit fruit zorgt ervoor

We hebben allemaal wel eens een dipje in de namiddag. Je hebt net je gezonde lunch opgegeten en bent weer helemaal klaar om achter je bureau te kruipen. Maar... dan strooit de vermoeidheid even roet in het eten. Je kan grijpen naar een energiedrankje, maar dat is niet bepaald gezond voor je lichaam en bovendien zal je jezelf amper een halfuur erna gewoon nog meer vermoeid voelen. Een natuurlijke energieboost is véél beter voor je lichaam. Dit fruit zorgt ervoor. champignon Een gezond en evenwichtig voedingspatroon levert je sowieso meer energie op. Toch zijn er heel wat voedingsmiddelen die specifiek voor een natuurlijke energieboost zorgen. Wanneer je weet welke voeding je hiervoor kan gebruiken, kan je daar op handige momenten gebruik van maken. Benieuwd naar welk fruit je hierbij kan helpen? Druiven! Druiven zijn de ideale partner in crime om jou door die namiddag te helpen, wanneer je eigenlijk net een beetje te weinig slaap hebt gehaald die nacht.

Meer over druiven

natuurlijke energieboost Druiven vind je terug in het wit of in het blauwrood. Die laatste variant is het meest gezond. Deze is een van de meest vetverbrandende vruchten en bevat meer vezels dan de witte soort. Al betekent dat niet dat de witte soort niet gezond is. Ook deze passen binnen een gezond eetpatroon. Ze doen dat zelfs zonder je bloeddruk de hoogte in te jagen, wat bijvoorbeeld wel gebeurt wanneer je lichaam meer adrenaline aanmaakt en daardoor meer energie krijgt. Het fruit is een grote bron van fyotnutriënten, wat voornamelijk fenolen en polyfenolen betreft. Ook vitamine A, B, C en K vind je terug in de actieve bestanddelen van de vrucht. Daarnaast bevatten ze heel wat mineralen zoals magnesium, fosfor en natrium. Door het hoge watergehalte van druiven, zijn ze geschikt om het lichaam te helpen hydrateren en het watergehalte te verhogen. Het is dus niet zo verrassend dat druiven je van een natuurlijke energieboost voorzien. Maar dat is nog lang niet alles.

Je krijgt er een jongere huid van

boekweit Een natuurlijke energieboost levert natuurlijk niet alleen energie voor de hersenen, maar voor je hele lichaam. Zo ook voor de huid. De vele antioxidanten in druiven helpen om de veroudering van de huid te voorkomen. Hoe ze dat doen? Ze houden vrije radicalen op een afstand, waardoor de huid minder bedreigd wordt door factoren die rimpels veroorzaken. Door veel druiven te eten, eet je jezelf richting een jongere huid. De vitamine C die in het fruit aanwezig is draagt namelijk bij aan de aanmaak van collageen. Dat is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de vernieuwing van de huidcellen en versteviging van de bloedvaten, waardoor de huid er jonger blijft uitzien. Lees ook: Waar zijn de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar?

Ook je hart profiteert mee

hartaanval De vele antioxidanten maken niet alleen je huid veel jonger en stralender, ook je hartgezondheid gaat erop vooruit. Dat komt vooral door het hoge polyfenolgehalte. Die polyfenolen zorgen ervoor dat de bloeddruk daalt, waardoor er minder bloedplaatjes zich opstapelen en er minder kans is op een bloedprop. Voornamelijk het polyfenol resveratrol draagt bij aan de verwijding van de bloedvaten. Hierdoor verloopt het transport van het bloed en zuurstof naar het hart en de andere organen vlotter. Dit vermindert de kans op een hartaanval aanzienlijk. Quercetine is daarnaast nog een andere antioxidant die fungeert als een natuurlijke ontstekingsremmer. Deze verlaagt op zijn beurt een te hoog cholesterolgehalte. Ze doen het niet slecht, die druiven. Lees ook: Verwen je hart: deze voeding zorgt voor een gezond hart Het spreekt dus voor zich dat een portie druiven als natuurlijke energieboost beter is dan een energiedrankje. De kans is klein dat je hier even veel gezondheidsvoordelen van gaat ervaren tegenover al die voordelen die je krijgt wanneer je een bakje druiven opeet tijdens de middag!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"