Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
natuurlijke slaapmiddelen

Natuurlijke slaapmiddelen waardoor je eindelijk weer een goede nachtrust krijgt

Ben je vanochtend weer met het verkeerde been uit bed gestapt, omdat je weer niet in slaap kon vallen gisterenavond? Heel vervelend. Zeker wanneer je een drukke week voor de boeg hebt en er geen tijd is om verloren slaap opnieuw in te halen. Gelukkig hoef je jezelf niet te beroepen op slaappillen om in slaap te vallen. Deze drie natuurlijke slaapmiddelen sturen jou op een natuurlijke en verantwoorde manier naar dromenland.

1. Lavendel

Dat prachtige paarse bloemetje is niet alleen mooi, maar heeft ook een ontzettend mooie werking: het stuurt ons vlotjes naar dromenland. De bloem helpt je om in slaap te vallen, omdat het een kalmerend effect heeft waardoor je sneller rustig wordt. Dat komt omdat lavendel het centrale zenuwstelsel en de achterhoofdszenuw ontkrampt. Hierdoor kan je jouw nek en schouders vlot ontspannen, waardoor je minder hoofdpijn hebt en minder spanning in je lichaam voelt. Hoe meer spanning en stress je hebt, hoe moeilijker het is om in slaap te vallen. Hoe je het dan moet gebruiken? Je kan verse lavendel in thee doen of je kan in een klein zakje lavendel steken en havermout toevoegen. Als je dat zakje onder je hoofdkussen legt zou je naar verluidt als een roosje slapen.

2. Kamille

Kamille is een plant die al eeuwenlang gebruikt wordt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Eén van die eigenschappen is onder andere een rustgevend effect op de geest en het lichaam, waardoor je sneller in slaap valt. In kamille zit het aminozuur glycine. Dat helpt de spieren te ontspannen en heeft daardoor een gelijkaardige werking van een slaapmiddel. Het grote voordeel van kamille is dat het natuurlijk is, waardoor je er weinig fout mee kan doen. Hoe je het dan moet gebruiken? Ook van kamille kan je heerlijke thee maken. Als je liever een meer subtiele touch van de kamille proeft, dan kan je gaan voor het natuurlijke extract SleepDust. Naast kamille vind je in SleepDust onder andere ook nog mandarijn terug. Wanneer je dit ongeveer een halfuur voor het slapengaan drinkt, zal je lichaam rustiger worden en zal je sneller kunnen slapen.

3. Valeriaan

natuurlijke slaapmiddelen Valeriaan is het extract van de wortel van de valeriaanplant. De plant staat bekend als een natuurlijk slaapmiddel waardoor je van een goede nachtrust kan genieten. Ook deze plant oefent net zoals lavendel en kamille een kalmerend en slaapverwekkend effect uit op ons lichaam. Het grote verschil met de andere twee planten is dat valeriaan voornamelijk helpt wanneer slaapproblemen gepaard gaan met veel stress en angstaanvallen. Het kalmerende effect heeft hier dus een bredere werking. Hoe kan je het gebruiken? Valeriaan kan je in supplementen opnemen die je bij de apotheker terugvindt of je kan ook deze plant verwerken in thee. Ideaal voor een rustige en deugddoende nachtrust.

Lees ook: 5 effectieve tips om beter te slapen met warm weer

Dankzij deze drie natuurlijke slaapmiddelen verdwijnen jouw slaapproblemen en kan je weer uitgerust aan de dag beginnen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"