Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
granaatappel gezond

Witte tanden? Die krijg je met deze 7 natuurlijke tips

Dankzij deze natuurlijke tips liggen witte(re) tanden voor iedereen binnen handbereik. Zonder bleaching! Helaas is niet iedereen gezegend met witte tanden. Dat heeft niet altijd te maken met slechte mondverzorging; sommige mensen hebben van nature wat gelere tanden. Anderzijds worden onze tanden ook van nature wat geler naarmate we ouder worden. Het is dus zeker niet verkeerd om op tijd voorzorgen te nemen. Stop met roken en laat één keer per jaar je tanden grondig reinigen door de tandarts. Die gebruikt speciale producten waardoor je tanden er zonder te bleken toch witter gaan uitzien. En wat kan je thuis doen?

1. Spoelen met olie

tips wittere tandenOil pulling is een trend. Overal duiken er filmpjes op van mensen die hun gebit spoelen met kokosolie. Als SkinnyLover heb jij kokosolie niet in je keukenkastje staan, dus (biologische) olijfolie mag ook. (Heb je toch nog kokosolie en gooi je die liever niet weg? Bewaar hem dan voor cosmetisch gebruik: bijvoorbeeld om je huid te hydrateren, als haarmasker of om make up te verwijderen). Zuivere olie onttrekt schadelijke bacteriën aan tanden en tandvlees, zodat je mondholte perfect schoon blijft, en dat zorgt voor een witter gebit! Een beetje bang van pure olie in je mond? Voeg enkele druppeltjes pepermuntolie toe. Zoek je een vetvrije mondspoeling? Een oplossing van zout in lauw water heeft een vergelijkbaar effect. Welke oplossing je ook gebruikt, spuw deze na het spoelen zeker uit!

2. Water bij de wijn

Rode wijn laat (net als chocolademelk, koffie en thee) een donkere schijn achter op de tanden. Om vlekjes te vermijden is het raadzaam om je mond daarna met water te spoelen. Wijn is niet goed voor de lijn, dus laat je het misschien beter helemaal achterwege? En dan is er nog koffie en thee. Heel wat mensen kunnen die onmogelijk schrappen. Akkoord, we hebben allemaal nood aan een warm bakje troost... maar om tandleed te besparen is een alternatief misschien welkom? Deze drankjes ondersteunen je gewicht en laten geen sporen na op je gebit.

3. Met een rietje

SkinnyLove heeft een groot hart voor de natuur, maar begrijpt ook dat het niet eenvoudig is om koffie en thee uit je leven te schrappen. Het is niet echt de milieuvriendelijkste optie, maar toch: die hard koffie- en theefans hebben veel baat bij (papieren!) rietjes. Zorg ervoor dat je kopje niet meer gloeiend heet is, anders buigt natuurlijk je rietje. En houd het een beetje in balans: dit trucje werkt alleen maar in combinatie met onze andere tips voor witte tanden!

4. Kruid je tandenborstel

Een wit gebit dankzij kruiden? Het kan helpen! Kruidnagel, kurkuma of salie zijn goede opties. Je kan enkele druppeltjes kruidnagelolie op je tandenborstel doen, kauwen op salieblaadjes of je tanden poetsen met kurkumapoeder. De kans is groot dat je hierna toch nog je tanden wil poetsen met tandpasta, voor dat extra frisse gevoel. Zeker doen, want dat komt natuurlijk je gebit alleen maar ten goede! Ben je wel een fan van de kruidige smaak van kurkuma? Dan is dit drankje een perfecte doordeweekse dorstlesser voor je.

5. Appels & selderij

An apple a day keeps the doctor (and the dentist!) away. Zure appels en selder helpen je tanden schoon te houden Bovendien stimuleert het eten van appels de speekselproductie en dat helpt dan weer bij het voorkomen van de vorming van tandplak. Ook selderij is een prima tussendoortje. De structuur van selderij is heel vezelig en werkt bijna als een natuurlijke tandenborstel. Tijdens het kauwen worden kleine vlekjes op je tanden weggeborsteld.

6. Ananas & aardbeien

tips witte tandenAnanas bevat bromelaïne, een enzym dat eiwitten helpt afbreken, zoals bijvoorbeeld de eiwitten die in tandplak zitten. Daardoor verdwijnen verkleuringen op je gebit op een natuurlijke manier. Het verhaal van de aardbei is goed te vergelijken met de zure appels waarover je zonet las. De fruitzuren zijn heel efficiënt tegen de vorming van tandplak. Met een vruchtje over je tanden wrijven is dus de boodschap, of af en toe poetsen met een prakje van aardbeien.

7. Houtskool

Tot slot poetsen steeds meer mensen hun tanden zwart... om ze wit te krijgen! Inderdaad, houtskool is nog een laatste natuurlijk middeltje in de strijd tegen vale of gele tanden. Houtskool heeft een enorm groot absorptievermogen en scrubt door zijn actieve bestanddelen tandplak en vlekjes weg, zodat je parelwitte smile weer te voorschijn komt. Een stralende glimlach en een happy mood maken je instant aantrekkelijker voor je omgeving. Probeer dus zeker bovenstaande tips uit en voor je het weet, heb je die witte tanden die je wilde!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"