Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
negatieve emoties

Op deze manier maken negatieve emoties jou gelukkiger

Soms zijn er van die dagen dat alles fout loopt wat fout kan lopen. Je hebt je overslapen, je morste je ochtendkuur van SkinnyLove op je mooie nieuwe blouse, de trein had vertraging en ga zo maar door. Op die dagen dat alles tegenzit is het makkelijk om jezelf eventjes te laten gaan in zelfmedelijden en dat mag zeker. Negatieve emoties moet je toelaten, anders kan je jezelf niet beter voelen. Negatieve emoties kunnen je zelfs gelukkiger maken.

Je kan niet altijd positief zijn

hoogsensitiviteit positief Er zijn zoveel emoties die je kan voelen en ze kunnen jammer genoeg niet allemaal positief zijn. Alleen al door dat te beseffen, weet je dat je niet altijd positief kan zijn. Mensen die altijd rondlopen met een grote glimlach op hun gezicht, zijn de mensen die ofwel het grote geheim achter geluk hebben gevonden ofwel mensen die gewoon geen gezichtsverlies willen lijden. Dat Met de schone schijn op te houden, is daarentegen niemand iets. Door altijd te doen alsof je vrolijk bent, geef je andere mensen de indruk dat het abnormaal is wanneer ze negatieve emoties ervaren. Daardoor gaan anderen die emoties ook niet durven uiten en zo blijft de vicieuze cirkel in stand. Lees ook: Waarom hoogsensitiviteit positief kan zijn

Tegenbeweging

mentale problemen Gelukkig is er in de afgelopen jaren een tegenbeweging opgekomen, waardoor je duidelijk merkt dat het écht wel oké is als je toegeeft dat het je even niet gaat en dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Er is steeds meer aandacht voor het mentale welzijn en voor het feit dat een gezond lichaam en een gezonde geest hand in hand gaan. Je kan dan nog zo gezond zijn als je wil, wanneer het mentaal niet goed zit, ervaart je lichaam emotionele stress en ga je automatisch negatieve gezondheidsproblemen ervaren. Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen zich wel eens slecht voelt en dat dat ons gewoon menselijk maakt. Emoties voel je om een reden en je moet door sommige dingen doorgaan om persoonlijke groei te kennen. Alleen door dat feit alleen al zijn negatieve emoties evengoed positief dan negatief.

Leer er iets uit

positief denken Wat je dus wél mag doen op vlak van positiviteit met die negatieve emoties? Draai ze om in die mate dat je beseft dat je er iets uit leert. Dat is niet hetzelfde als ze gewoon volledig wegstoppen en je gevoelens ontkennen. Je kan gewoon proberen om iets positiefs uit te halen voor de volgende keer dat je jezelf in die situatie bevindt, waardoor je weer op een andere manier met die negatieve emotie kan omgaan. Neem nu verdriet. Waarom ben je verdrietig? Kan je er zelf iets aan veranderen? Zo ja, dan kan je voor jezelf voornemen het volgende keer anders aan te pakken en het anders te doen. Zo nee, dan moet je het gewoon loslaten. Het heeft geen zin je slecht te voelen omdat iemand anders een fout heeft gemaakt. Probeer het van je af te zetten en te beseffen dat je zelf alles hebt gedaan wat je kon doen. Lees ook: 3 negatieve emoties waar je een positieve draai aan kan geven (en dat is gezond!) Geef jezelf een moment om alles te doorvoelen, alleen dan kan je achteraf aan je negatieve emoties een positieve draai geven. Dat betekent daarentegen niet dat je jezelf niet slecht mag voelen, integendeel. Je moet er door om er achteraf het positieve uit te halen.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"