Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
afvallen excuses

Afvallen lukt niet? Dit zijn de 5 vaakst gehoorde excuses

We zijn allemaal bedreven in het vinden van perfecte excuses waarom afvallen niet werkt. Herken jij jezelf in deze?

1. Ééntje is geentje

Laten we maar meteen van wal steken met de grootste, en vaakst voorkomende fout. Je let al flink op je voeding, vind je zelf (maar je hebt eigenlijk nog niet echt nagedacht over je eetpatroon). Je gaat al jaren plichtsgetrouw naar de sportschool, dus 'verdien' je het te eten. Daarom (denk jíj) mag je alle ongezonde lekkernijen die jouw weg kruisen zonder nadenken in je mond stoppen. Want het is -nog-maar -dinsdag, al-maart,-tante-Rosa-is-op-bezoek (vul zelf de uitvlucht maar in). Het is maar 1 koekje, snoepje, wafeltje... euh, neen dus.

2. Geen tijd om te sporten

Nu kan het natuurlijk wel kloppen dat je het na je werk erg druk hebt met je gezin of andere verantwoordelijkheden. Heel wat mensen blijven inderdaad zitten met een sportkaartje vol ongebruikte beurten. In dat geval moet je manieren zoeken om korter, maar wel regelmatiger in beweging te komen. Denk maar eens aan wat je dokter altijd zegt: een 30-tal minuutjes per dag je hartslag lichtjes omhoog brengen is voldoende. Zwemmen, joggen, touwtjespringen, stevig wandelen... het draagt allemaal bij tot een beter gewicht. Lees ook: bewegen is essentieel voor je gezondheid, maar om je metabolisme te versnellen bestaan er nog andere manieren.

3. Te extreem

Je kent het scenario intussen wel. Je hebt iets gelezen over het perfecte ananasdieet of een andere vrucht die op dat moment hot is. Je gaat helemaal cold turkey en tot het uiterste in je vermageringskuur. Tot je lichaam (meestal al na een paar dagen) belangrijke voedingsstoffen gaat missen en gewoonweg te weinig eten binnenkrijgt. Het enige mogelijke antwoord van je organisme op een modedieet is wanhopig op zoek te gaan naar alles wat je honger kan stillen. En als er een vreetbui in de lucht hangt, maak je niet altijd de juiste keuzes. Zonde van de verloren moeite!

4. Mijn baan/agenda/kinderen laten het niet toe...

afvallen excusesTja, en waarom niet je kat? Niet dat we je een slecht gevoel willen geven, maar je bent heus niet de enige persoon die een paar obstakels ziet op de weg naar glorie en een gezond lichaam. Een perfect moment zonder feestjes of zakenreizen in het vooruitzicht zal er wel nooit komen, dus kan je maar beter nú beginnen... want ook steeds weer de datum van je dieet vooruitschuiven werkt slopend.

 

5. SkinnyLove vergeten

afvallen excusesSkinnyLove werkt volgens een systeem dat je stofwisseling 's morgens activeert en 's middags je lichaam zuivert. Maar beter nog dan 1 portie per dagdeel, drink je het de hele dag lang. Omdat het je smaakpapillen reset en je drang naar zoet vermindert, raak je al snel gewend aan deze ondersteuning. Supergemakkelijk... dus zo hoef je geen excuses meer te verzinnen waarom afvallen niet zou werken. Toch hoef je je geen zorgen te maken als je vandaag de deur achter je dicht trok zonder SkinnyLove: blijf veel water drinken en... morgen is er weer een dag!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"