Nooit meer weggooien: dit afslankhulpje is altijd welkom
1. Pectine tegen slechte cholesterol
Pectine is een stof die we vinden in de harde deeltjes van fruit, dus meestal in de schil. Het werd oorspronkelijk vaak gebruikt om jam te maken. Tegenwoordig gebruiken we vaak geleisuiker. Hoe dan ook is pectine, samen met de flavonoïden in de schil, heel doeltreffend om bloedvaatjes te ontstoppen en te voorkomen dat ze dichtslibben met slechte cholesterol (LDL).2. Anti-verkoudheid
Een thee citroen kan je soms heel letterlijk nemen. Sommige mensen trekken thee met alleen de vrucht en de schillen. De schillen zorgen er namelijk voor dat er nog 5 x meer vitamines in je warme troost terechtkomen. Heb jij het toch liever iets straffer? Voor je eigen 'citron chaud' met een twist neem je een aardappelmesje of een dunschiller en rasp je de schil van een goed geboende biocitroen. Neem heet water en voeg daaraan een schepje hoogwaardig gemberpoeder, aangevuld met het pure sap van de citroen. Drink het hele jaar door vaak een thee citroen, of fris water met citroen en zeste. Het doet wonderen om je huid te ontgiften. Wil je nog meer doen voor een mooie huid? Een SkinnyLove-kuur is niet alleen een cadeautje aan jezelf om een gezond gewicht te behouden, maar ook je huid vaart wel bij de zuiverende ingrediënten van het spicy drankje.3. Goed voor je botten én je hart
Als je dagelijks een beetje citroensap en wat geraspte schil over ander fruit sprenkelt, krijg je een extra dosis potassium binnen. Dit mineraal is erg gezond voor het hart. Van alle mineralen en vitamines is de schil het rijkst aan calcium en vitamine C, die je nodig hebt voor een sterk beenderstelsel.