Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tips slank

6 ochtendrituelen voor een gezond en slank lichaam

Zoek je nog tips om je dag slank te beginnen? Een ochtendritueel is een goede start. Begin je de ochtend op een evenwichtige manier, dan heb je een goede basis om ook de rest van de dag gezond door te komen. Het principe is éénvoudig: maak de juiste keuzes, houd je eraan en geniet van het resultaat dat deze regelmaat je zal geven.

1. Adem

Adem... en groet de dag? Zoiets, ja. Door 3 à 5 minuten diep adem te halen zuiver je je lichaam na (ideaal) 8 uren stilstand. Doe deze oefening in bed. Zo start je je dag niet in zeven haasten.

2. Hydrateer

Wil je nog even in bed blijven? Zorg er dan voor dat er een glas lauw water (eventueel met een schijfje citroen) op je nachtkastje staat. Dat zuivert je lichaam verder. Ook goed? Brandnetelthee, of water verrijkt met probiotica en vruchtvezels. Het ondersteunt je slanke lijn en je kan er de hele dag van drinken.

3. Stretch

Door te stretchen, word je meteen wakker en zijn je spieren warm. Je kunt je gewoon uitrekken, maar het is nog beter om even de tijd te nemen om enkele stretchoefeningen te doen.

4. Beweeg

Voor de meesten onder ons blijft sporten een opgave. Zorg dus dat je 's morgens al een groot deel van je dagelijks oefenprogramma achter de rug hebt. Touwtjespringen, een wandeling in een fiks tempo, een rondje tafeltennis... doe alles wat binnen je handbereik ligt in de vroege uren van de dag.

5. Ontbijt

tips slank
Het ontbijt ís en blijft de belangrijkste maaltijd van de dag. Ideaal moet je er energie uit kunnen putten tot aan de lunch, met eventueel nog een lichte snack tussendoor. Ontbijten brengt je spijsvertering op gang, nooit overslaan dus! De beste tips om je spijsvertering te optimaliseren, lees je hier.

6. Visualiseer

Maak memo's, of probeer het in je hoofd: wat zijn je verwachtingen voor vandaag? Zijn er misschien leuke dingen die je kan doen om je doelen te bereiken? Kan je bijvoorbeeld een vriendin opbellen om samen (slank) te koken of te sporten?

RECEPT: gewokte kip met broccoli en gember

Als je eenmaal meer gewend bent aan je ochtendritueel, kan je als gevorderde ook visualiseren op lange termijn. Focus je echter niet alleen op doelen. Een beetje dromen is zeker ook oké. Dit is een moment om van te genieten! Tot slot: Leg je kleren als je kan 's avonds al klaar. Geen stress meer om op het laatste nippertje nog een outfit samen te stellen! Probeer de vruchten uit je ochtendritueel zo lang mogelijk vast te houden. Vertrek rustig naar je werk. Probeer de verleiding om je smartphone te checken nog minstens een half uur uit te stellen. En geniet van je dag!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"