Meer Omega-vetten dankzij broccoli, dé top-groente voor je gezondheid
1. Het hele jaar door
Broccoli is niet echt een seizoensgroente; het hele jaar door vind je ze vers, en met volle smaak op de markt. Als je eens geen inspiratie hebt, ligt er altijd een bosje bij de groenteboer en hoef je dus niet naar het vriesvak te grijpen om toch gezonde groenten op tafel te toveren (diepvriesgroenten bevatten minder voedingsstoffen, gebruik ze dus eerder uitzonderlijk).2. Boordevol vitaminen
Door broccoli te eten trakteer je je lichaam op een vitaminekuur. De groene stronkjes zitten boordevol foliumzuur (goed voor de vruchtbaarheid), Vitamine A, C, E, K en een uitgebreid vitamine B-complex (broodnodig voor sterke nagels en mooi, glanzend haar). Om nog maar te zwijgen van natrium en kalium, die zorgen voor een optimale werking van de spieren en een gezonde bloeddruk. Ben je op dieet en wil je je gewrichten en je bloeddruk ondersteunen? De toevoeging van kurkuma aan deze shake verhoogt zijn effect enorm.3. Rijk aan goede vetten
Dat broccoli gezond is, omdat het vol vitamines zit, vind je misschien niet zo bijzonder. Dat is nu eenmaal (één van) de reden(en) waarom we groenten en fruit eten! Maar de onverzadigde vetzuren in deze groene groente zijn wel extra bijzonder. Omega 3 en omega 6-vetten zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetten die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en we dus uit onze voeding moeten halen. Combineer, als het kan, broccoli wel altijd met een eiwitrijke bron aan goede vetzuren (ansjovis, makreel, tonijn...). Zo blijf je langer verzadigd en wordt het eenvoudiger om op gewicht te blijven.4. Makkelijk klaar te maken
Broccoli is in een handomdraai klaar en enorm veelzijdig. Voeg het bijvoorbeeld toe aan stoofpotjes of lichte ovenschotels voor wat extra bite. Liever iets fris? Als je 's ochtends je power juice perst, vervang dan spinazie eens door broccoli. Zo verkrijg je een nét iets andere smaaksensatie. Fan van kip met een subtiele Oosterse touch? Dit recept is makkelijk en SkinnyLove proof!