Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
flatteuze selfie

5 onmisbare tips voor de perfecte selfie

Selfies maken we meer dan ooit, maar of het ook altijd perfecte foto's zijn? Daarbij komen alleen de allerbeste tips van pas. Volgens pro's en influencers krijgen deze poses de meeste clicks:

1. Door een (roze) bril

Een bril (of voor een cool effect, liefst een zonnebril) zorgt altijd voor de perfecte selfie, want niemand die dat slapeloze nachtje er door ziet! De voornaamste reden dat mensen ongelukkig worden door portretfoto's is een vermeende neus, maar ook donkere kringen en lachrimpeltjes (terwijl die laatste heel normaal zijn). Een vrolijke, buitenmaatse zonnebril leidt af van allerlei schoonheidsfoutjes. Roze heeft (net als goud trouwens) een verjongend effect. Zet je graag je bril alleen voor selfies op je neus, en niet omdat het moet? Elders op de blog vind je alle info om de gezondheid van je ogen te verbeteren.

2. Let op je schouders en hals

Onthoud vooral dat een frontale foto niet altijd de meest flatteuze selfie oplevert. Til je hoofd altijd ietsje opzij. Ontspan daarbij je kaken. Dit vergeten veel mensen, maar het maakt een groot verschil: tik met je tong op je gehemelte, dat helpt! Op die manier krijg je een ontspannen look op je gezicht. Een foto waarop je je schouders lichtjes kantelt, is altijd mooier dan een rechte foto. Experimenteer ook even om te kijken of je linker-, dan wel je rechterschouder het mooist oogt op beeld. Trek tenslotte je hals rechtop, alsof je door een touwtje aan je kroon wordt omhooggetrokken. Wég dubbele kin!

3. Samen

Nu betekent het woordje selfie per definitie wel 'een foto van jezelf' maar er niks op tegen als er naast jou nog iemand precies hetzelfde doet. Zo krijg je niet alleen minder egocentrische plaatjes, maar vaak is het effect ook veel natuurlijker als je niet kunstmatig naar de lens lacht. Een gedeelde, spontane lach pakt echt veel beter op foto.

4. De 'liggie'

Niet dat we nieuwe woordjes willen bedenken, maar een selfie vanuit de hoogte is altijd een goed idee! Ga dus, zeker als je in gezelschap bent, eens lekker op de grond liggen. Een fijn achtergrondje (een donzig kussen, een mooie bedsprei, grafische tegeltjes of andere motieven) komen extra mooi uit vanuit dit perspectief. Met z'n allen een 'liggie' maken verdubbelt het plezier, maar ook in je eentje experimenteren met het vogelperspectief zorgt voor prachtige kiekjes.

5. Mét mimiek

Vergeet de duck face, er zijn toch nog 101 andere leuke gezichtsuitdrukkingen? Frons, proest, maak een dom gezicht... alles wat je foto dynamisch maakt, zorgt ervoor dat je uit de grijze massa springt. En daarom post je toch ook die selfies? Veel plezier!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"