Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
ontspannen productiviteit

Welk effect heeft ontspannen op jouw productiviteit?

Naast werken hoort ook voldoende ontspanning. Hoe hard je ook werkt, je hebt altijd wat rust en ontspanning nodig. Op de dag van de Arbeid mogen we allemaal een dagje thuisblijven van het werk. Niet werken op de dag van het werk? Niet zo raar! Ook tijdens je werkdag, heeft het zin om even je werk aan de kant te leggen en pauzes in te plannen. Zelfs al zijn ze maar kort. Ontspannen heeft een positief effect op je werkprestaties en op je productiviteit. Door de focus even te verleggen, kan je daarna des te beter werken. Lees hier hoe dat komt.

1. Ga wandelen

uitslapen effect lichaam
Snel iets eten aan je bureau? Slecht plan! Ga even naar buiten voor een wandeling en zorg ervoor dat je je lichaam even beweegt. door rond te wandelen door jouw huis. Zelfs al heb je amper 5 minuten tijd, ook een kort wandelingetje kan je alweer frisse moed geven om erna weer helemaal zen erin te vliegen!
2. Doe eens gewoon niets ontspannen effect lichaam Regelmatig tijd voor jezelf nemen om je batterijen op te laden, daar moet je je nooit schuldig over voelen. Die vrije tijd moet absoluut niet volledig volgepland staan met verschillende dingen, zodat je jezelf toch zo productief mogelijk voelt. Doe gerust eens niets! Neem dat boek dat al lang klaarligt, kijk die serie die al lang op je verlanglijstje staat en vooral: geniet daarvan. Mind off, relax mode on!

3. Bewust koken

ontspannen productiviteit
Weinig tijd om extra ontspanning in te plannen tijdens je werkdag? Geniet dan extra hard van het gezond koken. Neem uitgebreid de tijd om uit te kiezen welke groente je vandaag gaat klaarmaken en hoe. Experimenteer met verschillende smaken, met de SkinnyLove spreads en probeer eens nieuwe recepten uit.
Het effect van ontspannen op jouw productiviteit is groter dan je denkt. Nadat je je werk even aan de kant legt, heb je vaak veel meer inspiratie om een bepaald project aan te pakken. Heel de tijd doorwerken en jezelf er blind op staren helpt nooit. Je hebt het gehoord: plan die ontspanning al maar in je agenda in!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"