Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slimme mensen nachtuilen

Op dit uur zijn slimme mensen het actiefst (maar let op voor dit gevaar!)

Slimme mensen zijn het actiefst in het holst van de nacht, zo blijkt uit een nieuwe studie. Lees even mee hoe men dat ontdekt heeft, en vooral: hoe je met deze wetenschap moet omgaan! (want we gaan er vanuit dat je je als bolleboos aangesproken voelt:)

Tegen de stroom in

Er wordt van ons verwacht dat we elke dag van 9 tot 5 gaan werken en s’ nachts slapen. Als je hier niet aan meedoet, zwem je tegen de stroom in. En laat dat nu net een eigenschap zijn van slimme, vindingrijke mensen. Je stopt niet met denken omdat andere mensen zeggen dat het bedtijd is. De kans bestaat dat je tijdens de nacht andere voorkeuren en waarden verwerft dan mensen die vroeger gaan slapen. En deze nieuwe waarden zorgen voor de leiders, uitvinders en ontdekkers van morgen!

Je bent nieuwsgieriger en open-minded

De nacht is de meest creatieve en bevrijdende tijd van de dag. Het is de tijd waarin kunstenaars, schrijvers en muzikanten hun meesterwerken creëren. Je kan ontdekkingen doen en jezelf leren kennen. Ook interessant: Hardlopen maakt je slimmer

Je gewicht loopt gevaar

Nachtbrakers zijn even actief als vroege vogels. Vaak denken mensen dat je vroeg moet opstaan om op een dag veel gedaan te krijgen. Maar laat opblijven kan ook heel vruchtbaar zijn. ’s Nachts kunnen er immers ontdekkingen gedaan worden die voor vroege vogels altijd een mysterie zullen blijven. Dat klinkt allemaal mooi, maarreuu.... Was daar niet ergens een probleempje met nachtbraken en slank blijven? Inderdaad, door 's nachts te leven maakt je lichaam overdag een hormoon aan waardoor je wilskracht minder groot wordt. Terwijl je dankzij SkinnyLove minder trek hebt in zoet, kan je dat allemaal teniet doen door onvoldoende te slapen. En dat is natuurlijk een reuzedikke adder onder het gras! Ben je zoals andere slimme mensen op je best zodra de klok middernacht slaat, probeer er dan toch geen gewoonte van te maken. Beperk de nachtelijke (actieve) uurtjes tot een minimum, zoals bijvoorbeeld 1, hooguit 2 x per week.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo