Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
eetlustremmer

Zo simpel is de ideale vleesvervanger en eetlustremmer! (en je kan hem zelf planten)

Shiitake-paddenstoelen hebben niet alleen de felbegeerde en bijzondere umami-smaak, ze vormen ook een perfecte vleesvervanger en zitten tjokvol belangrijke vitamines en mineralen. SkinnyLove lijst voor jou graag de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen op:

1. Vleesvervanger vol vit. B12

Vegetariërs en veganisten slikken vaak een supplement met vitamine B12. Eigenlijk kunnen ze dit ook oplossen door elke week minstens 1 x shiitake te eten. Per 100 g bevat de Japanse paddenstoel 0,10 gram van deze belangrijke vitamine.

2. Ze zijn rijk aan kalium

Van alle vitaminen en mineralen scoort kalium veruit het hoogste in de shiitake. Onderzoeken hebben uitgewezen dat kalium onder meer een gunstige werking kan hebben op de bloeddruk en bij reumatische klachten. Wil je graag weten waarom kalium nog goed voor is?

Lees ook: 4 voedingsmiddelen die meer kalium bevatten dan een banaan

3. Bron van vitamine D

We weten allemaal dat zon en daglicht de beste middelen zijn om ons vitamine D-gehalte op te krikken. Het kan echter -zeker tijdens de donkere maanden - geen kwaad om extra zonnevitamine op te nemen via je voeding. Over de opneembaarheid van vit. D bestaat discussie, maar onderzoek heeft uitgewezen dat ons lichaam de vitamine D uit paddenstoelen wel degelijk goed opneemt. Om te genieten van meer vitamine D, kan je ook champignons uit onze streken op het menu zetten. Hoe je hun vitaminegehalte nog meer kan boosten, ontdek je hier.

4. Eetlustremmer

eetlustremmer Shiitake zitten vol eiwitten, die een positieve werking hebben op ons verzadigingsgevoel. Zoals we je al vertelden in deze blogpost, heb je de hele dag eiwitten nodig om eetbuien tegen te gaan.

 

 

 

5. Shiitake maken je weerstand zo sterk als een fort

Shiitake werken niet alleen cholesterolverlagend, maar ze stimuleren ook je weerstand. Dat brengen verschillende onderzoeken naar voren. Verder gaan de Oosterse paddenstoelen ontstekingen tegen in het lichaam en bevorderen ze de gezondheid van de darmen en luchtwegen. Shiitake is zo populair dat er ook in onze streken al kwekerijen bestaan. Je kan ook zelf aan de slag! Koop een kant-en-klare kit in de bioshop, of bewaar je koffiedrab. Dat is namelijk perfecte kweekgrond. Je hebt er zelfs geen kelder of moestuintje voor nodig!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"